ویژگی های نمک حفاری

گل نمک 28 خرداد 1401 مقالات , 116

در این مقاله بطور کامل درباره ویژگی های نمک حفاری صحبت کرده ایم با ما همراه باشید. نمک صنعتی ماده ایست که از معادن استخراج می گردد و با توجه به عناصر مختلفی که دارد و هم چنین میزان خلوص کاربردهای مختلفی دارد. نمک صنعتی با توجه به این عناصر، کاربردهایشان هم مختلف است.

نمک حفاری یکی از انواع نمک‌های صنعتی بوده که از آن در حفاری کردن برای افزایش تراکم سطح گل و لای و خاک استفاده می‌کنند. با اضافه کردن نمک به آب می‌توان از نمک برای حفاری استفاده کرد. نمک حفاری حاوی بی کربنات ، آهک ، سدیم ، دولومیت و ژیپس است. ترکیب شیمیایی گل حفاری را این املاح عهده دار هستند.

حفاری کردن عملیاتی است که برای استخراج نفت، گاز و آب چاه های عمیق را حفاری می‌کنند. اما هنگام حفاری اگر چاه ها دیواره‌های محکمی نداشته باشند، امکان ریزش آن‌ها وجود دارد. روشی که برای جلوگیری از این کار صورت می‌گیرد، این است که دیواره ها را محکم کرد تا از ریزش آن ها جلوگیری شود.

گروه کارخانه جات گل نمک

برای محکم کردن دیواره ها آن را با گل حفاری که از طریق نمک حفاری تشکیل می شود، استفاده می‌کنند. این‌کار موجب شده تا بستر نمکی کار استخراج بهتر و ایمن تری داشته و پالایش هم آسان تر باشد.

انواع نمک حفاری کدام است

سنگ نمک

نمک صدفی

نمک شکری

نمک حفاری کاربرد زیادی دارد و پرکاربردترین نوع نمک است. این نمک امنیت بالایی را می بخشد و عملکرد مناسبی هم در دکل حفاری دارد. برای تسهیل در کار حفاری از نمک به میزان لازم استفاده می‌شود.

نمک حفاری دارای املاح خاصی بوده که موجب سرعت بخشیدن به کار حفاری می‌شود. نمک حفاری انواع مختلفی دارند و یکی ازاین محصولات نمونه نمک و دانه بندی صنعتی است برای بدست آوردن این نمک از پیشرفته ترین دستگاه ها به کار گرفته شده است

از نمک حفاری چه استفاده ای می شود

ویژگی های نمک حفاری نوعی نمک صنعتی است که برای حفاری چاه ها از آن استفاده می‌شود؛ در حفاری زمینی میزان زیادی نمک حفاری استفاده نمی‌شود و در صنایع داروسازی مقدار زیادی از نمک صنعتی برای ساخت کپسول و فرآیند تولید محلول نمکی استفاده می‌شود. مصرف این شرکت‌های داروسازی و پزشکی درصد زیادی از کل نمک های صنعتی ملی را تشکیل می دهد

درصنعت نفت، نمک حفاری برای افزایش تراکم گل ولای و خاک مورد استفاده قرار می گیرد.

ویژگی های نمک حفاری موجب می شود تا دکل حفاری امن و کارآمدتری ایجاد شود. نمک حفاری ماده ایست که برای تسهیل حفاری زمینی مورد نیاز است.نمک حفاری کاربرد گسترده ای در حفاری دریایی دارد. نمک حفاری برای کنترل ترکیب شیمیایی محلول حفاری نقش مهمی دارد.

از نمک حفاری چه استفاده ای می شود

این نمک دارای بی کربنات سدیم، آهک، دولومیت و ژیپس است. محلول حفاری بر غلظت محلول حفاری برغلظت، وزن مخصوص، سرعت حفاری و دستگاههای حفاری وابسته است.

برای ایجاد گل حفاری پایه آبی از آب نمک به عنوان ماده سیال حفاری استفاده می‌شود. این محلول نسبت به آب خالص مزیت بیشتری دارد و دلیل آن هم وجود نمک است. میزان مفید بودن این آب ۱۰ درصد بیشتر از آب معمولی است.

درگل حفاری پایه آبی، میزان نمک های محلول و میزان شوری مهم است .

نمک شکری نوع دیگری از نمک بوده که از آن برای حفاری کردن استفاده می‌گردد.

مطلب پیشنهادی: خواص درمانی مصارف نمک آبی

حالت های نمک در گل حفاری

آب نمکی که در گل حفاری استفاده می‌شود بسته به مقدار نمک محلول در آن، سه حالت مختلف دارد.

آب نمک درگل حفاری پایه آبی بسته به مقدار نمک های محلول در آن به سه حالت دیده می شود :

sea water (آب دریا با کلرور سدیم)

Brakish water(آب شور با کلرور سدیم)

salt satured water (آب سیر شده از نمک یا املاح اشباع شده با کلرور سدیم)

نمک حفاری یک ماده بنیادی برای تهیه گل حفاری، تحت فشار دریایی نفت خام و گاز طبیعی است. ماده ای مهم برای حفاری ک مهمترین ماده محلول در آب است. پتاسیم کلرید منیزیم یا برمید کلسیم برای افزایش چگالی به گل حفاری اضافه می‌شود. آب نمک تولیدی به عنوان نیروی بیرون ریزنده برای خارج کردن نفت به محیط بیرون استفاده می‌شود.

ویژگی های نمک حفاری ماده ایست که قابل دسترس بوده و قیمت کمی هم دارد و فراوانی آن هم زیاد است. معمولا کمتراز ۳/۰ درصد محلول های حفاری روغنی را  نمك حفاری تشکیل می دهد. این میزان در محلول های حفاری آبی معمولا چیزی حدود ۳۳% نمك می باشد.

حالت های نمک در گل حفاری

انواع نمک حفاری

ویژگی های نمک حفاری در نمونه‌های مختلف نمک صنعتی دانه بندی شده، نمک شکری و سنگ نمک است. گل حفاری از نمک حفاری اشباع شده و محلول فوق اشباع را می سازد. در محلول فوق اشباع گل حفاری، دانه نمک حفاری به صورت حل نشده وجود دارد.

دانه نمک حفاری با افزودن آب به گل از بین می‌رود. مناسب ترین نوع نمک که برای حفاری استفاده می‌گردد، نمک شکری است. این ویژگی های نمک حفاری در حجم‌های مختلف قابل سفارش است و بنابر نیاز و تقاضای مشتری در بسته های مناسب قابل سفارش است.

مطلب پیشنهادی: مصارف نمک خوراکی

آشنایی بیشتر با گل حفاری

گل حفاری ساخته شده از نمک حفاری است. نمک حفاری مایعی برای حفاری بوده و به عنوان یک مایع سنگین و چسبنده شناخته می‌شود. از این گل نمک در حفاری چاه عمیق استفاده می‌گردد.

برای استخراج نفت و گاز و نمونه گیری هسته ای نمک حفاری کاربرد دارد و می‌توان گفت که دلیل جدایی ناپذیر فرآیند حفاری باشند. برای افزایش چگالی گل حفاری از نمک حفاری برای حفاری دورانی نفت و گاز استفاده می شود.

حفاری عمدتا به وسیله گل پایه آبی با آب شروع شده و با عمیق شدن آن فاز جامد بیشتری به گل افزوده می شود و یا پایه گل تغییر می‌کند. نمک با تغییر ph سیال و غلظت پلیمرهای موجود در آن، حفاری را کنترل می کند که می توان هر یک از انواع نمک های شکری را در آن استفاده کرد.

مطلب پیشنهادی: قیمت سنگ نمک صنعتی

کارخانه نمک صنعتی

روش تهیه نمک حفاری

ویژگی های نمک حفاری را مانند نمک های صنعتی از معادن استخراج میکنند. ایران جزو ۲۰ کشور تولید کننده نمک در جهان است که دارای معادن برای استخراج نمک است. برای تهیه نمک حفاری درجه یک می توانید مجموعه گل نمک را به عنوان یکی از مراکز معتبر تهیه و فروش نمک حفاری در ایران انتخاب کنید.

درباره نمک کریستال خوراکی بخوانید.

تماس