تفاوت نمک صدفی با نمک پودری

گل نمک 9 بهمن 1400 مقالات , 104

تفاوت نمک صدفی با نمک پودری

تفاوت نمک صدفی با نمک پودری : به نظر شما تفاوت بین نمک صدفی و پودری چیست؟ نمک صدفی ریزترین سایز نمک دانه بندی، قبل از نمک پودری و نمک صنعتی است. بلورهای این نوع نمک، درخشندگی و شفافیت زیادی دارد. به همین دلیل به آن نمک صدفی می گویند.

نمک صدفی از نظر اندازه و سایز دانه ها به نمک تصفیه شبیه است.  نمک صدفی کاربرد های متفاوتی دارد. به عنوان مثال در صنعت دباغی، صنعت لبنیات و تصفیه مورد استفاده قرار می گیرد. نمک صدفی و پودری جز دسته نمک های صنعتی قرار دارد.

نمک صنعتی یکی از بهترین و مهمترین مواد معدنی مورد استفاده در صنایع مختلف به حساب می آید که بدون وجود آن ادامه حیات صنایع امکان پذیر نخواهد بود. نمک های صنعتی و نمک خوراکی از نظر ظاهری شباهت بسیار زیادی با یکدیگر دارند.

نمک پودری همان طور که از نام آن معلوم است، دانه های بسیار ریزی دارد که از شکل ظاهری متفاوتی با دیگر انواع نمک صنعتی برخوردار است. هوای مرطوب این نوع نمک را خراب می کند و به محض قرار گرفتن آن در آب و هوای مرطوب شکل ظاهری خود را از دست می دهد.

این نمک کاربردهایی همچون تهیه اسید، کاربرد در صنعت تصفیه، صنعت بازیافت، استفاده در مرغداری دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعاتی را در رابطه با تفاوت نمک صدفی با نمک پودری در اختیار شما قرار دهیم. شما میتوانید از مقاله معرفی و کاربرد جامع انواع نمک برای شناخت بهتر انواع نمک استفاده کنید.

گل نمک

تفاوت نمک صدفی با نمک پودری در چیست

نمک صدفی یکی از با ارزش ترین و گران بها ترین محصولات در کارخانه نمک به حساب می آید. این نوع نمک شباهت زیادی به دانه های مرواریدی دارد. به همین دلیل است که برخی از افراد آن را به نمک مروارید می شناسند.

نمک صدفی در بازار به نمک گرانول ریز، نمک مش ریز، نمک یددار، نمک ریز، نمک مش ۱۳۰ و  نمک مش ۱۲۰ نیز معروف است. نمک های صدفی کاربردهای متفاوتی دارند. این نمک ها در شرکت های چرم سازی و دباغی، شرکت های لبنی، شرکت های اسید سازی و تصفیه مورد استفاده قرار می گیرند.

نمک شکری ؛ پرطرفدار ترین نوع نمک

نمک شکری به علت اینکه سایز دانه ‌های آن به دانه ‌های شکر شباهت دارد، به نمک شکری مشهور است. این نوع نمک از پر مصرف ترین دانه ‌بندی ‌های نمک صنعتی به شمار می رود. نمک شکری به علت اندازه دانه ‌های آن ] نمک مش ۱۱۰ نیز معروف است.

از جمله کاربردهای مهم نمک شکری می توان به استفاده در گل حفاری، فرایند نمک سود کردن گوشت ‌ها به ویژه گوشت خوک در کشور گرجستان و استفاده در پنیر لیقوان و غیره اشاره کرد. این محصول بهترین دانه بندی نمک برای استفاده در دستگاه های سختی گیری صنعتی آب است و برای شستشو و احیاء سختی گیرهای رزینی جایگزین مناسب سنگ نمک بوده و کارایی بسیار راحت تر از سنگ نمک دارد.

لازم به ذکر است که نمک شکری، نمک مش ۱۱۰، نمک کریستالی شکری، نمک گرانولی در مرحله اول در کارخانه نمک بارگیری شده و داخل دستگاه سنگ شکن ریخته می شوند. بعد از این مرحله توسط دستگاه بالابر وارد دستگاه مخصوص خواهند شد.

دستگاه این نمک ها را تفکیک می کند و از همانجا هر کدام وارد سیلو های مخصوص به خود می شوند. نمک شکری جز آن دسته نمک هایی قرار دارد که توسط دستگاه مخصوص به راحتی تفکیک می شود. به نمک شکری، نمک مش ۱۱۰ نیز گفته می شود.

نمک صدفی و پودری نیز همانند نمک شکری برای استفاده باید مراحل مخصوصی را طی کنند. ابعاد نمک شکری بین ۱.۲ تا ۲.۵ میلیمتر است و خلوصی بین ۹۶ تا ۹۸/۸ درصد دارد. نمک شکری به دو سایز نمک شکری ریز و نمک شکری درشت تقسیم بندی می شوند.

بیشتر بخوانید : طرز تهیه نمک خوراکی

نمک شکری

نمک پودری چیست

نمک پودری ، نمکی است که در معادن نمک استخراج می شود و به شکل سنگ و صخره است و برای استفاده در صنایع مختلف شرایط مناسبی ندارد؛ بنابراین با انتقال آن به کارخانه نمک, عمل کوبش روی آن انجام می شود که در مش بندی های مورد نظر صورت بگیرد.

نمک پودری دانه بندی ریزی دارد و در بخش های مختلف صنعتی و خوراکی استفاده می شود. نمک پودری به دلیل ریز بودن ذرات آن معمولا به صورت بسته بندی شده در اختیار مشتریان قرار می گیرد. دلیل این امر این است که در زمان حمل و نقل بار, چیزی از حجم آن کاسته نشود.

اما امکان ارسال نمک پودری فله ای نیز وجود دارد. حجم بالای تولید و البته هزینه های انبارداری باعث شده است که این نمک با قیمت مناسب تر نسبت به نمک صدفی در بازار به فروش برسد. یکی از نکاتی  که در رابطه با این نمک باید به آن توجه کرد این است که در برابر هوای مرطوب نگهداری نشود. البته جای نگرانی نیست. زیرا کارخانه گل نمک با توجه به سابقه درخشانی که دارد این آسیب را به حداقل رسانده است.

نمک پودری چیست

نمک صادراتی چه نقشی در اقتصاد کشور دارد

صادرات نمک امری حیاتی و ضروری برای اقتصاد هر کشور محسوب می شود. ایران با برخورداری از ۶۸ نوع ماده معدنی، از نظر تنوع ذخایر، رتبه دهم را در جهان به خود اختصاص داده است. در حال حاضر، بیش از ۷۰ درصد نمک در ایران از معادن گرمسار استخراج می شود.

نمک ماده‌ ای معدنی با ذخیره نامحدود در سراسر جهان است که در صنایع مختلف از جمله پتروشیمی کاربرد فراوانی دارد. ایران از نظر تنوع معادن نمک در رتبه ۸ قرار دارد.  جالب است بدانید، سهم ایران از نمک صادراتی جهانی، کمتر از ۳درصد است. بالاترین سهم نمک در جهان نیز به چین اختصاص دارد.

بعد از چین، آمریکا و هند در رده ‌های دوم و سوم بالاترین رتبه صادرات نمک را به‌دست آوردند. عراق طی سال ‌های اخیر به ‌عنوان مهم‌ترین منبع صادرات نمک است.

دریاچه ارومیه بزرگترین ذخیره نمک دریاچه‌ ای کشورمان ایران را دارد، اما به‌ علت مشکلات به وجود آمده کیفیت نمک در این دریاچه پایین آمده است.

نمک صادراتی

گروه کارخانجات گل نمک

گل نمک با سابقه درخشانی که طی چندین سال کار و تجربه به دست آورده است، یکی از منابع خرید نمک به حساب می آید. این مجموعه با تلاش فراوان انواع نمک از جمله نمک صدفی و پودری را با قیمتی مناسب و کیفیتی باورنکردنی به دست مشتریان می رساند. امیدواریم مقاله تفاوت نمک صدفی با نمک پودری مورد توج شما قرار گیرد.

به مطالعه ادامه دهید: تفاوت نمک خوراکی و نمک صنعتی

تماس