در آشپزخانه، هیچ عنصری مهمتر از نمک نیست. کاربرد و خواص انواع نمک خوراکی برای هیچ کس پوشیده نیست. نمک جدا از این که یکی از پنج طعم اصلی (نمک، شیرین، تلخ، ترش و اومامی) است، خواصی دارد که مولکول های غذا را در هوا آزاد می کند و به غذا عطر می بخشد.
نمک خوراکی بخشی جدایی ناپذیر از طعم است. اگر تا به حال غذای مورد علاقه خود را در حین سرماخوردگی خورده باشید، متوجه خواهید شد که بو چقدر مهم است و چقدر به مزه آن مرتبط است. به همین دلیل است که تفاوت بین انواع مختلف نمک ضروری است.
نمک همچنین طعم های مختلفی را که ما در غذای خود درک می کنیم برجسته و سرکوب می کند. نمک در مقادیر کم، تلخی را کاهش می دهد، اما شیرینی، ترش و اومامی را تقویت می کند و به غذاهای ترش و شیرین طعم دو بعدی بیشتری می دهد.
در غلظت های بالاتر، شیرینی را کاهش می دهد و اومامی را تقویت می کند و آن را برای غذاهای مرزه و گوشتی مناسب می کند. به همین دلیل است که نمک های طعم دار و انواع مختلف آن در آشپزخانه بسیار مهم هستند. آنها ابزار مناسبی برای نشان دادن طعم های مختلف در غذای شما هستند.
در ادامه این مقاله از گل نمک با کاربرد و خواص انواع نمک خوراکی بیشتر اشنا خواهید شد.
فهرست مطالب
انواع نمک خوراکی که باید آشپزی را با آن امتحان کنید
نمک باعث خوش طعم شدن غذا می شود. بیایید نگاهی به انواع مختلف نمک و بهترین آنها بیاندازیم.
نمک سفره
نمک سفره رایج ترین نوع آن از رسوبات نمکی که در زیر زمین یافت می شود، برداشت می شود. این بسیار تصفیه شده و ریز آسیاب شده است، با ناخالصی ها و مواد معدنی در این فرآیند حذف می شود. همچنین برای جلوگیری از انباشته شدن آن، با یک عامل ضد جوش درمان می شود.
بیشتر نمک خوراکی یددار است، به این معنی که ید برای جلوگیری از کمبود ید اضافه شده است، که می تواند (و در بسیاری از نقاط جهان) باعث کم کاری تیروئید و سایر بیماری ها شود.
نمک کوشر
نمک کوشرینگ یا نمک کوشر، در ایالات متحده پوسته پوسته تر و دانه درشت تر از نمک خوراکی معمولی است. اندازه دانه بزرگ آن، آن را برای پاشیدن روی گوشت عالی می کند، جایی که طعم شگفت انگیزی را آزاد می کند. نمک کوشر نیز به سرعت حل می شود و آن را به یک نمک پخت و پز همه منظوره تبدیل می کند.
با این حال، بیشتر نمک کوشر حاوی هیچ ید افزوده ای نیست و به ندرت حاوی مواد ضد انباشتگی است. علیرغم نام، همه نمک های کوشر دارای تاییدیه کوشر نیستند. در عوض، در فرآیند کوشرینگ، زمانی که مایعات سطحی از طریق خشک شدن از گوشت خارج می شوند، استفاده می شود.
مطلب پیشنهادی: کاربرد نمک صدفی در صنایع
نمک دریا
نمک دریا که از آب دریای تبخیر شده برداشت می شود، معمولاً تصفیه نشده و دانه درشت تر از نمک خوراکی است. همچنین حاوی برخی از مواد معدنی از جایی است که از آنجا برداشت شده است – روی، پتاسیم و آهن از جمله آنها – که به نمک دریا طعم پیچیده تری می دهد.
“نمک دریا” یک اصطلاح بسیار گسترده است، زیرا شامل برخی از نمک های تخصصی است که در زیر توضیح داده شده است. آن را روی غذاها بپاشید تا طعمی متفاوت در دهان داشته باشید و طعم بیشتری نسبت به نمک خوراکی داشته باشید. نمک درشت برای طعم دادن به گوشت و سبزیجات عالی است.
مطلب پیشنهادی: بهترین کارخانه تولید نمک شکری در ایران
نمک پولکی
نمک پولکی، مالدون که از آب شور از طریق تبخیر، جوشاندن یا روش های دیگر برداشت می شود، نازک و به شکل نامنظم با طعم روشن، شور و محتوای مواد معدنی بسیار کم است. این شکل به این معنی است که نمک پولکی ترد به سرعت حل می شود و در نتیجه یک طعم و مزه ایجاد می کند. از بین انواع مختلف نمک، آن را به عنوان نمک تکمیلی مخصوصاً روی گوشت ها استفاده کنید.
نمک دودی
نمک دودی که تا دو هفته روی آتش هیزم (معمولاً هیزم، کهور، سیب، بلوط یا توسکا) دود می شود، طعم تند و بله دودی به غذاها می بخشد. بسته به زمان دود شدن و چوب استفاده شده، سلیقه از برندی به برند دیگر متفاوت است. نمک دودی بهترین نوع نمک برای طعم دادن به گوشت و سبزیجات دلچسب مانند سیب زمینی است.
کاربرد متنوع نمک خوراکی
کاربرد و خواص انواع نمک خوراکی فقط برای سیب زمینی سرخ کرده و آب پاستا بسنده نمی شود. ما کاربردهای نابغه ای برای نمک سفره در خانه پیدا کردیم. در ادامه کاربردهای فوق العاده نمک را برای شما ذکر خواهیم کرد. برای اینکه با مهمترین خواص نمک آبی آشنا شوید این مطلب را مطالعه کنید.
از بین بردن لکه
اگر روی لباسهایتان غذا ریختید، وحشت نکنید. یکی از محققان خوراکی می گوید که «لکه را با آب سرد خیس کنید، آن را با نمک خوراکی بمالید و بشویید. این کار در از بین بردن لکه های سس اسپاگتی، قهوه یا چای موثر است. نمک همچنین برای از بین بردن لکه های میوه و شراب از روی سفره، حوله یا دستمال سفره عالی است. خانم سی جی آدامز از آرلینگتون، آیووا میگوید: «لکه را فوراً با نمک صادراتی بپوشانید، بگذارید مدت کوتاهی بماند، سپس با آب خنک بشویید». کاربرد و خواص انواع نمک خوراکی
جارو خود را بهتر کنید
یک جارو جدید را قبل از استفاده در آب نمک داغ فرو کنید. این کار باعث سفت شدن موها و ماندگاری بیشتر جارو می شود.
شستشوی گرفتگی سینک ظرفشویی
برای جلوگیری از گرفتگی فاضلاب آشپزخانه، یک فنجان نمک و یک فنجان جوش شیرین را در زهکشی بریزید و سپس یک فنجان آب جوش بریزید. مطمئناً باعث رها شدن گریس می شود!» اما به یاد داشته باشید، شما هرگز نباید این چیزها را در آب تخلیه کنید.
لک را از فرش بیرون اورید
اگر روی فرشتان شربت یا چایی ریخته اید، سریع عمل کنید. در حالی که هنوز خیس است، نمک سفره را به مقدار زیاد روی ناحیه آسیب دیده بریزید تا نمک بتواند به بیرون کشیدن شرت از الیاف فرش شما کمک کند. هنگامی که جذب مایع متوقف شد، آن را با جاروبرقی بکشید.
تابه چدنی را تمیز کنید
از دیگر کاربرد و خواص انواع نمک خوراکی تمیز کرد تابه ها است. نمک بهترین ماده طبیعی برای تمیز کردن چدن است. یک مشت نمک (نمک درشت کوشر بهتر عمل می کند) داخل تابه بریزید و کمی آب به آن اضافه کنید تا خمیر شود. سپس آن را با حوله آشپزخانه به اطراف بمالید. این کار هر چیزی را که به ته چسبیده است شل می کند. بشویید و خشک کنید.
آتش را خاموش کنید
اگر مرغ سوخاری شما در آتش می سوزد، مطمئناً آب را در ماهیتابه نریزید. اگر آتش کم باشد نمک می تواند به خاموش کردن شعله ها کمک کند.
از شر بوی ماهی خلاص شوید
اگر بعد از غذا خوردن یا پختن دست هایتان بوی ماهی می دهد، محققان یک ترفند را ارائه می کنند: یک تکه لیمو را در نمک فرو کنید و آن را به تمام دست هایتان بمالید. سپس، البته، مخلوط را با آب بشویید.
لکه را از یک قهوه جوش شیشه ای پاک کنید
یکی دیگر از کاربرد و خواص انواع نمک خوراکی پاک کردن لکه ها از قوری و قهوه جوش است. ۴ قاشق چایخوری نمک، ۱ فنجان یخ خرد شده و ۱ قاشق غذاخوری آب را به قهوه جوش شیشه ای خود اضافه کنید و سپس آن را دور تا دور بچرخانید تا لکه ها از بین برود. پس از آن، آن را با آب تمیز بشویید. کاربرد و خواص انواع نمک خوراکی
به مطالعه خود ادامه دهید: بررسی نمک حفاری در صنعت نفت