از کاربرد نمک صدفی در صنایع چه اطلاعاتی دارید؟ بعد از خرد کردن سنگ نمک، آن را روی نوار نقاله به سمت سرند هدایت می کنند، این سنگ نمک مراحل متعددی را پشت سر می گذارد تا با عبور از سرند با اندازه های مختلف دانه بندی شود.
نمک صدفی به دلیل سفیدی و شباهت آن به نام نمک مروارید معروف است. از نمک صدفی در صنایع مختلفی از جمله شرکت های لبنی، اسیدسازی، چرم سازی و دباغی، تصفیه آب و نمک خوراکی استفاده می کنند. نمک صدفی را بر اساس دسته بندی با نام نمک ۱۳۰ نیز از آن یاد می کنیم.
کاربرد نمک صدفی در صنایع برای هیچ فردی پوشیده نیست. این نکته را می توان مهم ترین و حیاتی ترین ابزار در صنایع دانست. این نمک شباهت زیادی نیز به نمک خوراکی دارد. برای اطلاع بیشتر در رباطه با نمک صدفی و کاربردهای آن. ادامه این مقاله را با دقت مطالعه کنید.
فهرست مطالب
کاربرد نمک صدفی در صنایع مختلف
نمک صدفی به دلیل عدم برخورداری از خواص غذایی کاربرد و خواص خوراکی ندارد، اما این موضوع به این معنی نیست که در صنایع غذایی از آن استفاده نمی شود. با وجود غیر خوراکی بودن این نمک، اما مسلما برای تولید برخی مواد غذایی به آن نیاز داریم.
هدف استفاده از نمک صدفی به این معنی نیست که از خواص آن استفاده کنیم؛ بلکه اهمیت آن اینجاست که برای تولید برخی مواد غذایی به آن احتیاج پیدا خواهیم کرد. در ادامه برخی کاربردهای نمک صدفی ۱۳۰ و ۱۲۰ در صنایع گوناگون را بررسی می کنیم.
نمک صدفی در صنایع غذایی و لبنیات
از کاربردهایی که نمک صدفی در صنایع دارد، کاربرد آن در صنایع لبنی و غذایی مختلف است. ساختار ریز مش ۱۲۰ و ۱۳۰، ظاهر شفاف و بلوری شکل و درصد خلوص بالایی که این نمک از آن برخوردار است، باعث تولید مواد غذایی مختلف از آن شده است.
البته استفاده از این نمک در صنایع غذایی با هدف تامین نمک خوراکی در مواد غذایی نیست، بلکه در فرآیند تولید نیاز به نمک و عناصر موجود در آن است. در نهایت برای مزهدار کردن و استفاده خوراکی از نمک خوراکی استفاده خواهد شد.
نمک صدفی در صنایع اسید سازی
یکی دیگر از دیگر کاربرد نمک صدفی در صنایع، صنایع اسید سازی است که از آن در بخش های بسیار زیادی برای تولید مواد پاک کننده، تولید مواد شوینده، تولید عطر و بیش از صدها موارد دیگر استفاده می کنند. اسید کلریدریک یکی از اسیدهایی است که بیشترین کاربرد و نقش را در صنایع مختلف ایفا می کند.
در فرآیند تولید این اسید از نمک صدفی استفاده می کنند که نمک مرواریدی با توجه به ساختار بلوری، شفاف و ابعادی که برخوردار است گزینه بسیار مناسبی برای مصرف به حساب می آید. مخصوصا اینکه خلوص این نوع نمک نسبت به سایر نمک ها بیشتر و نزدیک به ۹۹ درصد بیان شده است.
نمک صدفی در صنایع دباغی
انواع مختلفی از نمک برای استفاده در صنایع دباغی وجود دارند که با توجه به سایز و مش بندی که برخوردار هستند کاربرد فراوانی در این زمینه دارند. کاربرد نمک صدفی در صنایع با مش بندی ۱۳۰ با توجه به اندازه ریزی که برخوردار است در صنایع دباغی حرف اول را می زند.
از نمک صدفی دباغی برای جلوگیری از فساد پوست نیز استفاده می شود تا در فرآیند تولید چرم و پوست که نیاز به حجم زیادی پوست است، از پوست حیوانات محافظت کامل شود. همچنین علاوه بر این، در فرآیند تولید نیز نمک صدفی کمک میکند تا چربی زدایی از پوست با سرعت بیشتری صورت بگیرد و حذف موی اضافی حیوانات نیز از روی پوست انجام شود.
در نتیجه استفاده از نمک صدفی کمک می کند که پوستی نرمی و لطافت بالایی را داشته باشید و در فرآیند دباغی پوستی با کیفیت را خواهید داشت. در آخرین مراحل با سنگ زدن روی پوست نمک اضافی باقی مانده را از پوست جدا کرده و باقی مراحل را برای پرداخت پوست سپری خواهد کرد.
نمک صدفی در صنایع تصفیه آب
از دیگر کاربرد نمک صدفی در صنایع استفاده از آن برای گندزدایی آب است. این روش نسبت به دیگر روش ها قیمت بسیار مناسبی دارد. استفاده از روش های دیگر مثل آب ژاول جدایی از اینکه هزینه بالایی در بر خواهد داشت، به دلیل شیمیایی بودن این روش به دستگاه ها، محیط زیست و حتی افرادی که در معرض مواد استفاده قرار دارند آسیب جدی وارد می کند.
مطلب پیشنهادی: کاربرد نمک صنعتی در صنایع مختلف
نمک صدفی چیست
نمک صدفی با توجه به ساختار نرم همچون مرواریدی که دارد به این نام معروف شده است. نمک صدفی از لحاظ کیفیتیی جزو بهترین نمک ها به حساب می آید. همچنین سایز دانه های این نمک بسیار شبیه به نمک تصفیه است.
این نوع نمک کوچکترین سایز دانه بندی را قبل از نمک پودری برخوردار است. از دیگر مشخصات ظاهری این نمک این است که ساختاری بلوری و شفافی دارد. این نمک از نظر خواص غذایی کاربردی زیادی ندارد و برای همین نباید از آن به عنوان نمک خوراکی چه برای انسان و چه برای دام استفاده کنید.
شباهت بسیار زیاد این نمک به نمک خوراکی باعث شده است که برخی افراد منفعت طلب نمک خوراکی طعام را به جای کاربرد نمک صدفی در صنایع در بازار برای فروش عرضه کنند. به همین دلیل باید توجه و دقت زیادی در انتخاب و یافتن نمک صنعتی صدفی داشته باشید.
مشخصات نمک صدفی
این نمک از معدن تهیه می شود، برخی از افراد برای ید دار کردن افراد روی آن ید می پاشند و به عنوان نمک خوراکی در بازار می فروشند که این کار موجب سمی شدن نمک خواهد شد. همچنین خطرات و آسیب بسیار زیادی برای مصارف انسانی دارد.
برای آشنایی با انواع نمک صنعتی به این صفحه وارد شوید.
این نمک معمولا با دو نوع مش بندی در صنایع فروش نمک تولید و عرضه می شود. کاربرد نمک صدفی در صنایع خلوص ۹۶ تا ۹۸.۹ درصدی دارد که می توان گفت تقریبا درصد خلوص بالایی برخوردار است. بعد از استخراج سنگ نمک از معادن، به کارخانه انتقال می یابد.
سپس به وسیله دستگاه های خردکن سنگ به سایزهای گوناگونی تبدیل شده و سپس از طریق نوار نقاله به روی سرندهایی که طبق سایز بندی مختلف درشت تا ریز ایجاد شده هدایت خواهد شد.
بیشتر مطالعه کنید: بهترین کارخانه تولید نمک شکری در ایران