نمک طبی خوراکی چیست ؟ نمک طبی به نمک های طبیعی گفته می شود، که از چشمه های آب در دل طبیعت به دست می آیند. این نمک ها را با هیچ گونه مواد شیمیایی ترکیب نمی کنند. به همین دلیل نمک طبی خاصیت دارویی زیادی دارد و برای مصارف بهداشتی و دارویی مورد استفاده قرار می گیرد. نمک خوراکی را به صورت کاملا بهداشتی و با روش های سنتی جمع آوری می کنند.
این نمک ها از لحاظ بهداشتی کاملا مورد آزمایش قرار می گیرند و با درصد خلوص بالایی وارد بازار می شوند. از نمک طبی خوراکی در طب سنتی استفاده های زیادی می شود. این نمک به دلیل خواص فیزیکی و شیمیایی بیشماری که دارد، توجه افراد زیادی را به خود جلب کرده است و سالانه مقدار قابل توجه نمک خوراکی به مصرف می رسد. در ادامه این مقاله که توسط گروه کارخانه جات گل نمک تهیه شده قصد داریم تا شما را بیشتر با خواص دارویی نمک خوراکی آشنا کنیم.
فهرست مطالب
تفاوت نمک طبی خوراکی چیست با سایر نمک ها
استفاده از نمک در غذا ها و مصارف خوراکی جزئی جدایی ناپذیر در رژیم غذایی ما ایرانیان است. سالانه میلیون ها تن نمک مصرف می شود. بیشتر ما با مضرات نمک و استفاده بیش از حد از آن کم و بیش آشنایی داریم. نمک های صنعتی از دو یون سدیم کلرید به همراه سایر مواد معدنی سنگین ساخته می شوند، که اثرات مضری برای بدن به همراه دارند.
از خواص خوب نمک خوراکی می توانیم به این موارد اشاره کنیم که این نمک ها علاوه بر یون ها سدیم کلرید سرشار از مواد معدنی دیگر مانند، آهن، منیزیم، کلسیم، پتاسیم، لیتیم و.. است. این مواد برای بدن بسیار مفید و ضروری هستند به همین دلیل مصرف نمک طبی خواص دارویی و بهداشتی دارد. با جایگزین کردن نمک طبی به جای نمک های صنعتی جلوی بسیاری از بیماری ها در بدن گرفته می شود.
نمک خوراکی برای بدن چه خواصی دارد؟
همان طور که به ان اشاره کردیم نمک خوراکی دارای خواص شیمایی زیادی برای بدن است و مصرف آن تاثیر مثبی بر روی بدن می گذارد. نمک های طبی را به صورت بهداشتی فرآوری می کنند و آن ها را در بسته بندی های بهداشتی وارد بازار می کنند. کارخانه های تولید نمک خوراکی تحت نظر اداره صنعت و معدن فعالیت می کنند به همین دلیل فرآیند جمع آوری تا بسته بندی و فروش نمک های طبی به صورت کاملا بهداشتی صورت می گیرد.
مصرف نمک طبی به جای نمک صنعتی می تواند بیماری های مانند فشار خون، پوسیدگی دندان ها، بیماری های تیروئیدی، اختلالات گوارشی و انواع سرطان ها را کاهش دهد. همچنین شستوشوی بدن با محلول آب و نمک طبی می توان بسیاری از بیماری های پوستی را درمان کرد. با قرار دادن پاها در محلول آب و نمک بیماری های مانند استرس و تپش قلب نیز کاهش می یابد.
نمک طبی خوراکی چیست و چگونه فشار خون را در بدن کنترل می کند؟
شاید برایتان این سوال پیش بیایید که نمک خوراکی چگونه می تواند فشار خون را کنترل کند در حالی که نمک های دیگر فشار خون را افزایش می دهند؟
همه نمک ها دارای سدیم کلرید هستند. سدیم ماده ای است که برای سلول های عصبی و تنظیم فشار خون بسیار ضروری است. از طرفی افزایش این ماده در بدن باعث بیماری های مانند افزایش فشار خون و ناراحتی های قلبی می شود.
به همین دلیل توصیه می شود که از نمک کمتر استفاده شود. اما نکته قابل توجه در مورد نمک طبی خوراکی این است، که این نمک در کنار یون های سدیم ، مواد معدنی دیگری مانند منیزیم، کلسیم، آهن و.. نیز دارد.
در نمک های صنعتی با افزودن سود سوزآور به راحتی همه منیزیم نمک از دست می رود. ولی در نمک طبی خوراکی این ماده را اضافه نمی کنند به همین دلیل نیز منیزیم نمک از بین نمی رود و منیزیم موجود در نمک فشار خون را کنترل می کند و از افزایش فشار خون جلوگیری می کند.
مطلب پیشنهادی: تشخیص جنسیت جنین با نمک
مصرف نمک طبی خوراکی برای چه گروه سنی مناسب است
نمک خوراکی با توجه به خواص شیمیایی و فیزیکی که دارد برای هر گروه سنی مناسب است. همه افراد در هر سنی می توانند از آن استفاده کنند. حتی افرادی که بیماری های قلبی یا فشار خون بالا دارد، می توانند به میزان کنترل شده از این نمک خوراکی استفاده کنند.
مصرف این نمک نه تنها برای هیچ گروه سنی مضر نیست بلکه جایگزین بسیار مناسبی برای نمک های صنعتی است. افرادی که به دلیل بیماری رژیم غذایی خاصی دارند می توانند از این نمک استفاده کنند و از خواص و فواید آن بهره ببرند.
بیشتر بخوانید: شهرهای تامین کننده نمک در ایران
آیا نمک های طبی بهداشتی هستند؟
بسیاری از مردم زمانی که نام نمک طبی را می شنوند، فکر می کنند که این نمک ها بهداشتی نیستند و به روش های غیر بهداشتی جمع آوری و بسته بندی می شوند. اما کاملا این طرز فکر اشتباه است. زیرا نمک های طبی خوراکی را از چشمه های آب طبیعی در دل کوهستان ها جمع آوری می کنند به همین دلیل این نمک ها کاملا تمیز و به دور از آلودگی هستند.
بیشتر بخوانید: تفاوت نمک ظرفشویی و نمک خوراکی
بعد از جمع آوری این نمک ها به روش های نوین آن ها را در آزمایشگاه های پیشرفته مورد بررسی قرار می دهند و با روش های بهداشتی آن ها را تسویه می کنند. فرآیند بسته بندی آن ها نیز کاملا بهداشتی بوده و کار خانه های تولید نمک طبی تحت نظارت اداره صنعت و معدن هستند. از این رو می توانیم بگوییم که نمک خوراکی که به آن نمک طبی گفته می شود کاملا بهداشتی و سالم است.
سخن آخر
به طور کلی باید به شما بگوییم که نمک طبی خوراکی، یکی از مواد معدنی مفید برای بدن است. در این نمک انواع مواد مغذی و مفید که برای سلامتی بدن لازم است وجود دارد. مصرف این نمک می تواند از بسیار از بیماری ها مانند انواع سرطان، فشار خون، بیماری های تیروئیدی، بیماری های قلبی و.. جلوگیری کند.
مصرف این نمک برای همه گروه های سنی مجاز است و مصرف آن نه تنها مضر نیست بلکه بسیار مفید است. از نمک طبی برای مصارف بهداشتی و خوراکی استفاده می شود. شستوشوی بدن با محلول آب و نمک طبی بسیاری از بیماری های پوستی را درمان می کند.
به مطالعه ادامه دهید:نمک خوراکی چه کاربرد هایی دارد