نمک صنعتی گرانول چیست ؟ به آن دسته از نمکها اطلاق میشود، که بیشتر برای مصارف صنعتی استفاده میشوند. بسته به نیاز صنعت میتوان آن را به صورت ماشینی یا دستی تولید کرد. نمک صنعتی را نباید با نمک خوراکی اشتباه گرفت.
غلظت آن بسیار بالاتر از نمک خوراکی است، و نمیتوان از آن برای مصرف انسان استفاده کرد. این مقاله را گل نمک آماده کرده ایم لطفا تا انتها همراه ما باشید.
فهرست مطالب
کاربردهای نمک صنعتی گرانول چیست
نمک صنعتی گرانول چیست: همانطور که در ابتدا نیز ذکر شد نمک صنعتی نوعی نمک برای بهره برداری در مصارف صنعتی مانند تصفیهی فاضلابهای شهری و همچنین تولید مواد شوینده و بهداشتی است.
نمک صنعتی را میتوان با ماشین آلات مخصوص یا به صورت دستی تولید کرد. نمکهای صنعتی مانند نمکهای خوراکی از دریا یا از معادن استخراج میشوند. این نوع از نمکها شاید خوراکی نباشد اما کاربردهای بسیار دیگری هم در صنعت و هم در خانههایمان دارد.
در ادامه از کاربردهای انواع مختلف نمک صنعتی میتوان به بهره برداری از آنها در فرآیندهایی مانند فرآوری مواد غذایی، دارویی و سیستمهای تهویه مطبوع اشاره کرد. برخی از تولیدیها از آن به عنوان محلول آب نمک جهت تمیز کردن قطعات ماشینآلات یا کمک به تولید برخی مواد شیمیایی مانند بی کربنات سدیم (جوش شیرین) استفاده میکنند.
نوع نمک مورد استفاده بستگی به محصول نهایی مورد نیاز کارخانهها دارد. همانگونه که قبلا نیز اشاره شد، در طول فرآیند تولید، نمک صنعتی را میتوان از طریق ماشین آلات یا به صورت دستی استخراج و تولید کرد، بسته به اینکه نیاز ما کم، در حد متوسط یا مقادیر زیادی باشد.
دلیل عدم به کارگیری نمک صنعتی در فرآیند حذف سختی آب
غلظت بالای نمکهای صنعتی مانع استفاده از آنها در فرآیند نرم کردن آب میشود. نرم کردن آب به فرآیندی گفته میشود که طی آن غلظت یونها به ویژه یونهای کلسیم و منیزیم به کمترین حد خود میرسد. یا به طور کلی از آن حذف میشود.
اگرچه نمک صنعتی را میتوان برای مقاصد نرم کردن آب استفاده کرد، اما توصیه نمیشود. زیرا سدیم بالای این نوع نمکها به مرور زمان باعث ایجاد مشکلاتی از قبیل خوردگی در سیستم لوله کشی میشود.
نمک جاده چیست و چه نسبتی با خانوادهی نمکهای صنعتی دارد؟
نمک صنعتی که به نام سنگ نمک یا هالیت (Halite) نیز شناخته میشود، توسط ماشینآلات سنگین برای بهره برداری عمیق یا ابزارهای دستی ساده برای مصارف در حد کم استخراج میشود. البته باید به این نکته هم اشاره کرد که بعضی از انواع سنگ نمکها مصرف خوراکی نیز دارد.
تولید نمک صنعتی گرانتر از نمک خوراکی است زیرا برای بهینه سازی آن از فرآیند پیچیده تری استفاده میشود. این نمکها در بسیاری از فرآیندهای صنعتی استفاده میشوند. نمکهای صنعتی همچنین برای ساخت مواد ذوب یخ و ترکیبات یخ زدا برای جادهها و پیاده روها استفاده میشوند. که به این نوع از نمکهای صنعتی، نمک جاده نیز گفته میشود.
فرآیند تولید نمکهای صنعتی
نمک صنعتی در بسیاری از صنایع قابل استفاده است. این نمکها در اغلب موارد محصول فرعی بسیاری از فرآیندهای صنعتی هستند، اما میتوان آن ها را به تنهایی نیز تولید کرد. رایج ترین روش تولید نمک صنعتی از طریق فرآیندی شیمیایی به نام الکترولیز است. که مواد معدنی را با عبور جریان الکتریکی از آب جدا میکند. این فرآیند را میتوان هم با دستگاههای مربوطه و هم به واسطه سهولت کار به صورت دستی نیز انجام داد.
با این حال، به دلیل نگرانیهای بهداشتی، نمک صنعتی نباید مستقیما مصرف شود زیرا ممکن است حاوی مقادیر کمی از فلزات سنگین و سایر آلایندهها باشد که میتواند به بدن شما آسیب برساند. اگر میخواهید.
از این ماده در تهیه غذا یا بهعنوان چاشنی برای کاربردهای پخت و پز یا در مواردی که مصرف مستقیم آن ضروری نیست (به طور مثال پاشیدن روی غذاها) استفاده کنید، اکیدا توصیه میشود به جای آن از نمک خوراکی استفاده کنید.
ترکیب شیمیایی نمکهای خوراکی به آنها اجازه میدهد تا به راحتی در غذاها و مایعات حل شود، بنابراین هضم و جذب آن برای بدن شما آسان تر از سایر اشکال ید مانند iodine)) و iodate) ) است.
بیشتر بخوانید: تفاوت نمک شکری با سایر نمک ها
نمک صنعتی از کجا و توسط چه کسانی استخراج میشود؟
نمکهای صنعتی و به طور کلی، تمامی انواع نمکها یا از دریا و یا از معادن نمک استخراج میشوند. پس با توجه این امر ناگفته پیداست که شرکتهای ارایه دهنده خدمات حفاری و معدن از نقش اولهای اکوسیستم تولید تمامی انواع نمکها به خصوص نمکهای صنعتی هستند.
مطلب پیشنهادی: روش تولید و کاربرد کلرید سدیم
البته ذکر این نکته هم دارای اهمیت است که حیطه فعالیت ارایه دهندگان خدمات حفاری و معدن صرفا به استخراج نمک خلاصه نمیشود.
استفاده از نمکها در کشاورزی
بله شاید باعث شگفتی باشد که نمکها در کشاورزی هم کاربرد دارند. میتوان از آنها به عنوان کود، عامل کنترل آفات استفاده کرد. همچین محصولات مقاوم به نمک مانند انگور، موز، خرما، برخی از انواع مرکبات و فندق را میتوان با استفاده از آبیاری آب شور کشت کرد.
همچین ثابت شده است که برخی از انواع محلولهای نمکی توانایی جلوگیری از آسیبی تحت عنوان عفونت “سفیدک پودری” در گندم را دارند. که میتوانید این مورد را به صورت دقیقتر از ارایه دهندگان خدمات کشاورزی جویا شوید.
صنعت کشاورزی به دلایل متعددی مقدار زیادی نمک مصرف میکند. همانگونه که قبلتر نیز اشاره شد به عنوان کود، برای جلوگیری از آسیبهای ناشی از سرمازدگی، حفظ مواد غذایی از میکروبها و کمک به ماندگاری بیشتر برای اهدافی از قبیل نگهداری طولانی مدت و انبار کردن و غیره استفاده میشود.
بیشتر بخوانید: تشخیص نمک تقلبی
مزایای استفاده از نمک این است که ساختار خاک را بهبود میبخشد. رشد گیاه را افزایش میدهد و به محافظت از گیاهان در برابر بیماریها کمک میکند. همچنین از معایب استفاده از نمک در کشاورزی میتوان به خطر آسیب رساندن به باکتریهای مفید موجود در خاک و ایجاد محیطی برای رشد علفهای هرز اشاره کرد.
سخن پایانی
نتیجه این شد که این نوع نمکها خوراکی نیستند و نباید توسط انسان مصرف شوند، اما در بسیاری از فرآیندهای صنعتی قابل استفاده میباشند. امیدواریم این مقاله به شما در درک نحوه استفاده از نمکهای صنعتی و کاربرد آنها در دنیای مدرن امروزی کمک کرده باشد.
به مطالعه ادامه دهید: معرفی دستگاه های تولید نمک صنعتی