هنگام صحبت از نمک خیز ترین کشور های جهان و در کل منابع طبیعی، برای برخی از افراد این سؤال پیش میآید که نمک خیزترین کشورهای جهان کدام اند؟ منابع طبیعی یکی از مهمترین منبعهای اقتصادی هر کشوری است. نمک خوراکی و صنعتی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. به صورت کلی منابع طبیعی جز مواردی هستند که میتوانند بسیار سودمند باشند.
سالانه از استخراج منابع طبیعی همچون نمک، میتوان پول زیادی را به دست آورد. کشورهای پیشرفته معمولاً خواهان منابع طبیعی موجود در دیگر کشورها میباشند. این کشورهای معمولاً با استفاده از این منابع طبیعی، محصولات دیگری را تولید میکنند.
به عنوان مثال نمک صنعتی و نمک خوراکی را می توان از سنگ نمک استخراج کرد. در بسیاری از کشورهای دنیا، نمک کافی تولید نمیشود. به همین منظور، این کشورها برای تأمین سرانه مصرف نمک خود، مجبور به خرید این ماده ارزشمند میشوند. وجود چنین بازاری موجب شده تا کشورهای نمک خیز با یکدیگر به رقابت بپردازند.
معمولاً فروش نمک به دو صورت سنگ نمک یا نمکهای خوراکی بستهبندی شده صورت میگیرد. در ادامه گل نمک در به پاسخ سؤال ” نمک خیزترین کشورهای جهان کدام اند؟ ” بیشتر خواهیم پرداخت.
فهرست مطالب
چه نکاتی در هنگام صادرات نمک خوراکی و صنعتی اهمیت دارد؟
اولین و مهمترین نکتهای که باید به آن توجه داشت، رعایت بهداشت است. در هنگام تولید نمکهای فرآوری شده باید بهداشت و نکات ایمنی لازم رعایت شوند. در غیر اینصورت، نمک تولید شده دارای استانداردهای لازم برای استفاده نمیباشد. مورد دیگر درصد خلوصی نمک است. هرچه میزان درصد خلوصی نمک بالاتر باشد.
مرغوبیت نمک تولید شده نیز افزایش مییابد. در نتیجه میتوان نمک فرآوری شده را با قیمت بالاتری به فروش رساند. همچنین روش انتقال نمک نیز حائز اهمیت است. برخی از کمپانیها ترجیح میدهند تا نمک پودری را از راههای دریایی دریافت کنند. در مقابل عدهای راههای زمینی و هوایی را ترجیح میدهند.
خوب است بدانید که انتخاب روش انتقال، تأثیر بسیار زیادی در میزان هزینهها دارد. معمولاً راههای هوایی از باقی گزینهها پر هزینهتر هستند اما بار را با سرعت بیشتری به دست خریداران میرسانند. از ارزانترین راهها برای انتقال، میتوان به راههای زمینی اشاره کرد.
ایران نیز جز یکی از کشورهای مهم در تأمین نمک دیگر کشورها به شمار میرود. تاجران نمک در صورتی که به تمام نکات مهم توجه داشته باشند میتوانند سود نسبتاً بالایی را از این تجارت دریافت کنند.
نمک خیز ترین کشور های جهان و صادرات نمک صنعتی
بسیاری از افراد تصور میکنند نمک خوراکی تفاوتی با یکدیگر ندارند. در صورتی که کاربرد نمک صنعتی در صنایع مختلف، متفاوت است. یکی از مهمترین تفاوتها، در صد خلوص این محصول است. درصد خلوص نمک صنعتی، چیزی در حدود ۹۵ درصد میباشد.
در حقیقت، سنگ نمک تعیینکننده این درجه از خلوص میباشد. متخصصان در کارخانهها، پس از بررسی سنگهای نمک، نوع مصرف آن را تشخیص میدهند. سنگهای نمکی که دارای درجه خلوص ۹۵ درصد باشند، برای تولید نمک صنعتی استفاده میشوند. اما این سؤال پیش میآید که از نمک برای چه مواردی استفاده میشود؟
یکی از پر کاربردترین نقشهای نمک صنعتی، در حفاریها است. در حفاریها معمولاً برای راحتتر کردن فرآیند حفر کردن، از نمک صنعتی استفاده میشود. استفاده از نمک صنعتی میتواند مدت زمان حفاری را کاهش دهد. از نقشهای دیگر این نمک در صنعت میتوان به داروسازی اشاره کرد.
شرکتهای داروسازی معمولاً برای ساخت کپسولهای دارویی از نمک استفاده میکنند. اما متداولترین استفاده برای نمک، در جاده ها است. این ماده برای ایجاد سطحی ایمن در فصول سرد سال مانند زمستان استفاده میشود. نمک شکری به خوبی میتواند از یخ زدن جادهها جلوگیری کند.
آشنایی با نمک خوراکی
نمک خوراکی با نام NACL نیز شناخته شده است. این ماده در طبیعت وجود دارد. با توجه به فرمول شیمایی نوشته شده، این ماده ارزشمند از دو عنصر سدیم و کلر تشکیل شده است. فلز سدیم و گاز کلر، خود به تنهایی دو نوع از پر کاربردترین عناصر موجود به شمار میروند.
اما زمانی که با یکدیگر واکنش دهند، خواص فلزی و گاز بودن را از دست میدهند. واکنش شیمیایی انجام شده، یک واکنش گرماده است. محصول به دست آمده از این واکنش گرماده، نمک خوراکی است. این ماده جامد است و رنگ سفیدی هم دارد.
بیشتر بخوانید: درمان شپش با نمک
تفاوت های نمک صنعتی و نمک خوراکی
همانطور که از نام نمک صنعتی مشخص است، از این نمک در صنعت استفاده میشود. نمک صدفی صنعتی دارای مقادیر بسیاری از فلزات و مواد مضر برای بدن است. به همین دلیل از مصرف این نمک به عنوان نمک خوراکی باید پرهیز کرد. از نمک صنعتی میتوان در تولید غذای دامها، مواد پرکننده دندان، چرمسازی و… استفاده کرد.
درصد خلوص این نوع از نمکها، ۹۵ درصد میباشد. در مقابل نمک خوراکی، باید درصد خلوصی بیش از حد ۹۹ درصد داشته باشند. این نوع از نمک، کاملاً استانداردهای لازم جهت مصرف به عنوان مادهای خوراکی را دارا است.
بیشتر بخوانید: تاثیر نمک در فشار خون
باید توجه داشته باشید که مصرف نمک صنعتی به جای نمک خوراکی، باعث مسمویتهای شدید میشود. مصرف نمک خوراکی در طی روز بسیار اهمیت دارد. نمک یکی از مهمترین منابع معدنی است که وجود آن برای کارکرد مناسب بدن الزامی است.
نمک خیز ترین کشور های جهان (۵ کشور نمک خیز جهان)
همانطور که اشاره شد، منابع طبیعی، بخش مهمی از اقتصاد هر کشور را شامل می شوند. در ادامه ۵ نمونه از مهمترین کشورهای نمک خیز دنیا را به شما معرفی خواهیم کرد:
- آمریکا
بیشتر بخوانید: تاثیر نمک در درمان بیماری
آمریکا دارنده اولین رتبه تولید نمک در جهان به شمار میرود. این کشور توانسته بخش عظیمی از بازار فروش نمک را از آن خود کند.
- چین
رتبه دوم تولید نمک در جهان متعلق به چین است. این کشور توانسته با تولید ۳۷ میلیون تن نمک، پس از آمریکا رتبه دوم را کسب کند.
- هند
هند نیز یکی از کشورهایی است دارای منابع طبیعی بسیاری میباشد. یکی از این منابع طبیعی، نمک است. این کشور توانایی تولید سالانه ۱۵ میلیون تن نمک را دارا است.
- ایران
رتبه چهارم، متعلق به کشور ایران است. ایران با ذخایر نمک گستردهای که دارد، توانسته سالانه ۱۴ میلیون تن نمک را به تولید برساند.
- استرالیا
پس از ایران، استرالیا جایگاه پنجم تولید نمک را از آن خود کرده است. این کشور سالانه توانایی تولید ۱۱ میلیون تن نمک را دارد. امیدوار هستیم در پایان این مقاله توانسته باشید به پاسخ سوال ” نمک خیز ترین کشور های جهان کدام اند؟” دست یافته باشید.
به مطالعه خود ادامه دهید: پایین آوردن تب کودک با نمک