نمک خوراکی چه کاربرد هایی دارد: نمک یکی از مواد معدنی محسوب میشود که از دیرینه تا به امروز دارای نقش بسیار مهمی در زندگی و تمدن بشر ایفا کرده است. نمکها در دسته بندی مختلفی تقسیم بندی میشوند؛ تا به امروز بیش از ۱۴ هزار مورد استفاده از انواع نمکها در زمینههای مختلف کشاورزی، پزشکی، صنایع، پخت و پز و… وجود داشته است.
آیا شما نیز یکی از دسته افرادی هستید که از نمک خوراکی فقط به عنوان یک طعم دهنده در غذا استفاده میکنید؟ و یا با شنیدن اسم نمک خوراکی به یاد توصیههای پزشکی در خصوص مصرف کم این ماده میافتادید؟ اگر چنین است پس در ادامه ما شما را شگفت زده خواهیم کرد زیرا نمک خوراکی دارای کاربردهای زیادی میباشد که شما از آن بی خبر هستید. در ادامه شما را با تمامی کاربردهای نمک خوراکی آشنا خواهیم کرد.
فهرست مطالب
کاربرد نمک خوراکی: فراتر از یک ادویه غذایی
نمک خوراکی چه کاربرد هایی دارد به غیر از خوردن آن: نمکهایی که در آشپزخانهها پیدا میشوند یکی از سادهترین ادویههایی است که هر کدام از ما تا به امروز آن را به صورت روزانه مورد استفاده خود قرار دادهایم. نمکهای خوراکی علاوه بر آن که دارای نقش بسیار مهمی در آشپزی دارد دارای کاربردهای متنوعی نیز میباشند که شما از آن بی خبر هستید و متأسفانه افراد اندکی از تمامی این کاربردها اطلاع دارند. شما با خواندن این مقاله به تمامی موارد مصرف نمک خوراکی پی خواهید برد.
• رفع ورم و پف چشم
امروزه استفاده از وسایل الکترونیکی مانند لپ تاپها و گوشیهای هوشمند یکی از کارهای روزمره تمامی افراد به شمار میرود. این در حالی است که این افراد در عین حال به صورت مداوم و چندین ساعت به صفحه این وسایل زل میزنند و این امر باعث ورم کردن چشمها میشود. یکی از سادهترین راههایی که شما میتوانید این ورم و یا پف چشمها را از بین ببرید استفاده از محلول آب نمک میباشد.
شما باید در این روش پنبهای را به محلول آب و نمک آغشته کنید و آن را در اطراف چشم خود به صورت آرام مالش دهید. این امر باعث میشود که رطوبت اطراف چشم شما با استفاده از این محلول گرفته شود و پوست شما کشیده شود و میزان ورم به حد قابل توجهی کاهش پیدا میکند.
• نرم شدن پوست
برای آن که شما پوستی نرم و لطیف داشته باشید دیگر نیازی به خرید نرم کنندههای بهداشتی گران قیمت ندارید؛ زیرا شما با استفاده از محلول نمک خوراکی و روغن زیتون میتوانید به راحتی خود این کار را به صورت کاملاً طبیعی و بدون مواد افزودنی انجام دهید. به این نکته توجه داشته باشید که این محلول علاوه بر نرم کننده بودن به گردش خون نیز کمک شایانی میکند.
• کاهش درد دندان و گلودرد
از دیگر کاربردهای نمک خوراکی تسکین درد میباشد. شما برای از بین بردن درد دندان قبل از آن که بتوانید خود را به دندان پزشکی برسانید میتوانید با غرغره کردن آب نمک به مدت ۲۰ ثانیه این درد را تا حد قابل توجهی خنثی کنید. برای این کار کافی است که فقط یک پیمانه نمک خوراکی را در یک چهارم فنجان آب ولرم حل کنید و غرغره کنید. توجه داشته باشید که این محلول به تسکین گلودرد نیز کمک شایانی خواهد کرد.
• نمک به جای دهانشویه
توجه داشته باشید که بهترین دهانشویهها نیز بدون هیچ گونه مواد شیمیایی نمیباشند. یکی از بهترین جایگزینهایی که برای دهانشویه وجود دارد استفاده از محلول ساده آب و نمک میباشد. برای این محلول کافی است که یک قاشق چایخوری نمک خوراکی را به همراه یک قاشق چایخوری جوش شیرین در نصف فنجان آب اضافه کنید و آن را حل کنید. با غرغره کردن این محلول علاوه بر ضد عفونی کردن دهان به عنوان یک خوشبوکننده نیز به حساب میآید.
• سفیدکننده دندان و نرم کننده پوست لب
نمک خوراکی علاوه بر آن که دارای کاربردهای درمانی میباشد به عنوان یک سفید کننده دندان و نرم کننده پوست لب نیز مورد استفاده قرار میگیرد. شما میتوانید با کمک یک مسواکی که بر روی آن مقدار کمی نمک خوراکی ریخته شده است لایه برداری لبهای خشک را انجام دهید.
مسواک را باید به مدت ۵ دقیقه بر روی لبهای خود بچرخانید. به این نکته توجه داشته باشید که مسواک زدن با استفاده از خمیردندانهای آغشته به نمک به مرور زمان دندانهای شما را سفید و درخشان خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: تشخیص جنسیت جنین با نمک
• نمک خوراکی چه کاربرد هایی دارد برای پوست سر
یکی از عواملی که امروزه باعث میشود کاهش اعتماد به نفس در افراد صورت گیرد شوره سر میباشد. یکی از اعجابانگیزترین کاربردهای نمک خوراکی میتوان به درمان شوره سر اشاره کرد. برای این کار شما میتوانید نمک خوراکی را بر روی پوست سر خود ماساژ دهید که این روند باید تا ۵ دقیقه ادامه پیدا کند و سپس با شامپو نمکهای بر روی سر خود را بشویید. این امر علاوه بر رفع شوره سر باعث رشد مو و تقویت آنها نیز میشود.
مطلب پیشنهادی: خواص نمک دریا
• درمانی برای جوش صورت
یکی از دغدغههایی که امروزه بسیاری از بانوان با آن سروکله میزنند داشتن پوست چرب میباشد که عامل اصلی جوش صورت است.
شما با نمک خوراکی میتوانید این مشکل را در مرور زمان بر طرف کنید، تنها کافی است برای این کار صورت خود را بشویید و مقداری نمک خوراکی را بر نواحی جوش زده بریزید و بعد از گذشت چند دقیقه صورت خو را آبکشی کنید.
• از بین برنده بوی سیر و پیاز
سیر و یا پیاز یکی از مواد خوراکی هستند که معمولاً بوی بد آنها به سختی از روی پوست دستها میروند. این در حالی است که شما به راحتی میتوانید با استفاده از نمک خوراکی این بوی بد را به راحتی از بین ببرید.
برای این کار تنها کافی است که دستهای خود را بعد از خیس کردن با استفاده از کمی نمک خوراکی به هم دیگر بمالید. این امر تنها برای از بین بردن بوی بد دستها به کار نمیرود بلکه این خاصیت باعث میشود که بوی بد ظروف نیز از بین برود. کافی است که شما در کنار مایع ظرفشویی خود ظرفها را با آن و نمک نیز آبکشی کنید.
بیشتر بخوانید: درمان سردرد با نمک
• نمک خوراکی چه کاربرد هایی دارد در شستشوی مواد غذایی
اگر شما سالاد میوه را تهیه کرده باشید و قصد داشته باشید که آن را بعد از گذشت ساعتها میل کنید. برای آن که بتوانید این قطعات میوه را تازه نگه دارید فقط کافی است که این میوههای برش خورده را در آب نمک رقیق قرار دهید. این امر باعث میشود که ماندگاری و طراوت را بر میوههای شما نگهداری کند.
• طعم بهتر سیبزمینی آبپز
اگر شما یکی از طرف داران خوردن غذاهای آب پز به ویژه سیب زمینی آب پز باشید به این نکته توجه کنید که میتوانید در حین جوشیدن آب قابلمه به این آب کمی نمک خوراکی اضافه کنید که این امر باعث میشود که سیب زمینی شما طعم بهتری داشته باشد.
• کمک به ماندگاری بیشتر پنیر
اگر شما نیز قصد دارید که پنیری که خریداری کردهاید به مدت طولانی تری با کیفیت اصلی خود باقی بماند فقط کافی است به آن کمی نمک خوراکی اضافه کنید. شما با قرار دادن پنیر درون پارچهای مرطوب که حاوی نمک میباشد میتوانید به مدت طولانی تری از این پنیر در یخچال خود لذت ببرید.
به مطالعه ادامه دهید: تفاوت نمک ظرفشویی و نمک خوراکی