نرم ترین نمک صنعتی کدام است

گل نمک 21 شهریور 1401 مقالات , 12

نرم ترین نمک صنعتی کدام است، نمک صنعتی به نمکی گفته می‌شود که درصد خلوص آن کمتر از نمک خوراکی باشد در واقع هنگام استخراج سنگ نمک و انتقال آن به کارخانجات جهت تولید نمک، در آن‌جا درصد خلوص نمک را اندازه‌گیری می‌کنند.

در صورتی که خلوص نمک بالای ۹۹ درصد باشد، به عنوان نمک خوراکی از آن استفاده می‌کنند و در صورتی که کمتر از ۹۵ درصد باشد و عناصر دیگری در آن وجود داشته باشد. از آن به عنوان نمک صنعتی استفاده می‌کنند.

معمولا نمک صنعتی به دلیل خلوص پایین، عدم داشتن ید و تصفیه نشدن در رده‌ی نمک‌های خوراکی قرار نمی‌گیرد. از طرفی نمک خوراکی به علت اینکه تصفیه می‌شود و برخی از عناصر مضر را درون خود ندارد باعث ایجاد مشکلاتی برای سلامتی مثل سنگ کلیه نمی‌شود. این مقاله را در GOLNAMAKCO آماده کرده ایم، با ما همراه باشید.

گروه کارخانه جات گل نمک

نرم‌ ترین نمک صنعتی کدام است و کاربرد آن

نمک صنعتی کاربرد‌های زیادی دارد برای مثال از نمک صنعتی در تصفیه آب و فاضلاب اسید سازی تولید مواد بهداشتی و شوینده‌های مختلف و حتی دباغی پوست نیز استفاده می‌شود.

صادرات نمک

کشور ما از آن‌جایی که معادن زیادی جهت استخراج و تولید نمک دارد از این رو جز بیست کشور تولید کننده و صادر کننده‌ی نمک صادراتی معدنی در جهان است. در کشور ما استان های قم، سمنان و فارس به علت داشتن معادن نمک از تولید‌کنندگان بزرگ نمک صنعتی و معدنی در کشور می‌باشند.

همچنین از آن‌جایی که فرایند تصفیه‌ی نمک در کارخانجات هزینه‌ی زیادی دارد و در حالت کلی به علت گران بودن فرایند تصفیه‌ی نمک، معمولا بخشی از نمک استخراج شده از دریا یا معادن را به صورت تصفیه نشده و با قیمت ارزان وارد بازار می‌کنند و به عنوان نمک خوراکی به فروش می‌رسانند.

مزایای نمک معدنی

به طور کلی اگر بخواهیم بگوییم نرم ترین نمک صنعتی کدام است و مزایای نمک صنعتی را دسته بندی کنیم باید بگوییم که از نمک صنعتی همواره در بسیاری از صنایع می‌توان استفاده کرد از جمله این که نمک برای دامداری و دامپروری استفاده می‌شود.

از سنگ نمک صنعتی جهت گرفتن سختی آب در برخی از مناطق استفاده می‌شود. برای دیگ‌های بخار و بویلر معمولا سنگ نمک به کار می‌برند. همچنین برای احیای رزین و بخش‌هایی از تصفیه آب از نمک صنعتی استفاده می‌شود.

انواع نمک صنعتی

نمک صنعتی انواع مختلفی دارد و در درصد‌های مختلف نیز تولید می‌شود از مهم‌ترین و معروف‌ترین نمک‌های صنعتی می‌توان به نمک نرم، نمک شیلاتی، نمک پودری، نمک جاده، نمک نخودی، نمک شکری و نمک صدفی اشاره کرد.

انواع نمک صنعتی

نمک صدفی

یکی از نمک‌های معدنی نمک صدفی است. این نمک به علت ریز بودن و داشتن بلور‌های درخشان و زیبا با نام نمک صدفی شناخته می‌شود همچنین سایز و اندازه‌ی آن بسیار شبیه به نمک تصفیه شده می‌باشد.

نمک شکری

نمک شکری یا به عبارت دیگر نمک حفاری یکی دیگر از نمک‌های معدنی است که به علت تشابه به دانه‌های شکر به آن نمک شکری می‌گویند از کاربرد‌های نمک شکری می‌توان به نمک سود کردن گوشت‌ها آب نمک پنیر لیقوان اشاره کرد.

نمک صنعتی نرم و پودری

نرم ترین نمک صنعتی کدام است؟ نمک نرم یا به عبارت دیگر نمک پودری یکی از انواع مختلف نمک‌های معدنی است که در سه نوع دانه بندی عرضه می‌شود.

۱) نمک پودری درشت: که دانه‌های آن بین ۴۵ مش تا ۸۰ مش اندازه دارد و علاوه بر این که شبیه به آرد می‌باشد حدودا ۱۰ الی ۲۰ درصد نمک بلوری در داخلش وجود دارد که از کلوخه شدن آن در هوای مرطوب جلوگیری می‌کند

۲) نمک پودری ریز:  که دانه بندی آن بین ۵۰ تا ۷۰ مش است و کیفیت پایینی نسبت به نمک پودری درشت دارد و زمانی که در معرض رطوبت هوا قرار بگیرد به سرعت کلوخه می‌شود

۳) نمک پودری سیلکون: این نمک نیز بسیار نرم است و در سیستم‌های غبار گیر کارخانجات جمع آوری می‌شود از این رو شبیه به غبار است و اندازه‌ی دانه‌های آن ۷۰ مش می‌باشد

این نوع نمک نرم‌ترین نمک صنعتی محسوب می‌شود اما از آن جایی که درصد گچ و سولفات بالایی دارد غیر بهداشتی است و نباید در صنایع خوراکی مصرف شود

بیشتر بخوانید: از نمک صنعتی چه استفاده هایی میشود

نمک‌های گروه اول و دوم را در صنایع اسید سازی یا مواردی که نیاز به مخلوط کردن دارند مورد استفاده قرار می‌گیرند.

نمک صنعتی نرم و پودری

مدت زمان نگه‌داری نمک‌های نرم

در صورتی که رطوبت محیط صفر و هوا خشک باشد در فصل تابستان نمک نرم را می‌توان حداکثر به مدت ۲۵ تا ۵۰ روز در انبار نگه‌داری کرد. در محیط‌هایی که رطوبت معمولی باشد.

بیشتر بخوانید: مراحل تولید نمک صنعتی در کارخانه

نمک‌های پودری را می‌توان به مدت حداکثر ۲۰ روز نگه‌داری کرد. اما محیط‌هایی که رطوبت بالایی دارند نگه‌داری نمک پودری مشکل خواهد بود زیرا نمک به سرعت رطوبت را به خود جذب می‌کند و تنها به مدت ۷ روز می‌توان آن را نگه داری کرد.

نگهداری نمک‌ های نرم و پودری

نرم ترین نمک صنعتی کدام است؟ معمولا هنگام چیدمان و نگه‌داری نمک‌های نرم در انبار باید نکاتی را رعایت کرد تا دچار کلوخه شدن نشوند. این نکات شامل موارد زیر است

حتما باید بسته‌ بندی نمک را از دیواره‌ها جدا کنید تا رطوبت را به خود جذب نکند. بهتر است از بسته‌های ۲۵ کیلویی به بالا استفاده نکنید. زیرا در هنگام چیدمان بر روی هم سنگینی بسته‌ها سبب کلوخه‌ شدن نمک خواهد شد.

برای چیدمان نمک‌ها باید از سه یا چهار ردیف استفاده کنید و نباید تعداد ردیف‌ها بیشتر شود. بسته بندی‌های نمک را به طور مستقیم بر روی زمین قرار ندهید و از پالت استفاده کنید تا رطوبت را به خود جذب نکند همچنین نمک‌ها را در انبار مسقف و درب‌دار قرار دهید تا رطوبت کمتری به نخل نگهداری برسد.

بیشتر بخوانید: نمک صنعتی گرانول چیست

نگهداری نمک های نرم و پودری

سخن پایانی

حال دانستیم که نرم ترین نمک صنعتی کدام است و نمک‌های معدنی و نمک‌های خوراکی به کدام دسته از نمک‌ها گفته می‌شود و هر کدام از آن‌ها چه کاربرد‌هایی برایمان دارند. از نمک با عنوان سدیم کلرید نیز یاد می‌شود که نام علمی شناخته شده‌ی آن در دنیای شیمی می‌باشد. نمک پودری رایج‌ترین نوع نمک مصرفی می‌باشد همچنین ارزان‌ترین نوع نمک در بازار محسوب می‌شود.

شما می‌توانید نمک مورد نیاز خود را از لحاظ اندازه، کیفیت، درصد خلوص و کاربرد با قیمت بسیار مناسب در بازار پیدا کنید و آن را خریداری کنید. همچنین دانستیم که کشور ما از نظر معادن سنگ نمک بسیار غنی است و بدلیل داشتن نمک‌های مرغوب به عنوان بیست کشور تولید کننده‌ی نمک جهان شناخته می‌شود. ممنون از شما که تا انتهای مطلب نرم ترین نمک صنعتی کدام است با ما همراه بودید.

به مطالعه خود ادامه دهید: نمک شکری در چه صنایعی کاربرد دارد

تماس