نمک ضد یخ به آن نمک جاده نیز می گویند. نحوه عملکرد نمک ضد یخ این نمک ترکیباتی بسیار ویژه ای دارد و یخ و برف را به طور شگفت انگیزی و در سریع ترین زمان ذوب می کند. نمک ضد یخ یا همان نمک جاده در بسته بندی های ۲۵ و ۳۵ کیلویی و بیگ بگ ۱ تنی به دست مشتریان می رسد.
تفاوت بین نمک صدفی و پودری در چیست؟ نمک صدفی ریزترین سایز نمک دانه بندی، قبل از نمک پودری و نمک صنعتی است. بلورهای این نوع نمک، درخشندگی و شفافیت زیادی دارد. به همین دلیل به آن نمک صدفی می گویند.
نمک و ماسه موادی هستند که از سالیان دور برای از بین بردن برف و یخ موجود در جاده ها و خیابان های اصلی کاربرد دارند. منظور از نمک ضد یخ چیست ؟ نمک ضد یخ به اسامی مختلفی در بازار مانند نمک جاده، نمک برف روبی و نمک یخ آب کن و نمک حفاری معرفی می شود و کاربرد بسیار زیادی جهت ذوب کردن برف و یخ دارد.
شهرداری ها و ادارات راه و ترابری مشتریان اصلی نمک جاده هستند. برای افرادی که به مقداری کم از این نمک نیاز دارند نیز امکان ارسال نمک های جاده در مقادیر پایین وجود خواهد داشت. شهرداری های هر شهر، به منظور رفاه حال مردم شهر، هر ساله میزان بالایی نمک ضد یخ در تناژهای ۵۰ هزار تن به بالا را خریداری می کنند.
قیمت نمک برف روبی با توجه به برخورداری از دانه های مختلف متفاوت است. نمک هایی با دانه بندی های ۹۰، ۱۰۰، ۱۱۰ ، ۱۲۰ برای نمک جاده و نمک برف روبی مناسب هستند. بهترین نمک برای برف روبی و ضد یخ نمک مش ۱۱۰ است.
فهرست مطالب
تفاوت نمک صدفی و پودری
همانطور که میدانید، نمک صنعتی جز بهترین و مهمترین مواد معدنی مورد استفاده در صنایع مختلف به است که بدون وجود آن ادامه حیات صنایع امکان پذیر نیست. نمک های صنعتی و نمک های خوراکی از نظر ظاهری شباهت بسیار زیادی با یکدیگر دارند.
نمک پودری دانه های بسیار ریزی دارد. این نوع نمک از شکل ظاهری متفاوتی با سایز نمک های صنعتی برخوردار است. هوای مرطوب این نوع نمک را در معرض آسیب قرار می دهد و به محض قرار گرفتن آن در آب و هوای مرطوب شکل ظاهری آن دستخوش تغییر می شود.
از سوی دیگر، نمک صدفی نیز از نظر اندازه و سایز دانه ها به نمک خوراکی شباهت دارد. نمک صدفی کاربرد های زیادی از جمله صنعت دباغی، صنعت لبنیات و تصفیه دارد. نمک صدفی و پودری جز دسته نمک های صنعتی قرار دارند.
بیشتر بخوانید: تفاوت نمک صدفی با نمک پودری
ویژگی های نمک ضدیخ
در فصول سرد سال که میزان بارش برف بالا است. برای جلوگیری از بسته شدن جاده و پیاده رو ها بر اثر برف، استفاده از نمک جاده امری بسیار ضروری به حساب می آید. نمک ضد یخ ویژگی های منحصر به فردی دارد که در ادامه آنها را برای شما ذکر خواهیم کرد.
- قابلیت پایین آوردن نقطه انجماد آب تا حداقل دمای ممکن در فواصل سرد؛
- برخورداری از پایداری لازم از نظر فیزیکی و شیمیایی؛
- دارای کمترین اثر سمی؛
- بهره مندی از گرانروی کم و قابل قبول در دمای پایین.
نمک شکری چیست
نمک شکری به نمک کریستال یا نمک زبره معروف است این نمک با مش بندی ۱۰۰ و ۱۱۰ از پرطرفدارترین و پرفروش ترین محصولات تولید شده در تمام صنایع مصرف کننده نمک به حساب می آید. نمک شکری کاربردهای فراوانی در صنایع حفاری، دباغی، نساجی، شیمیایی و حتی صنایع غذایی دارد.
نمک شکری به دلیل برخورداری از دانه های شبیه دانه های شکر، به نمک شکری معروف است. این نمک از پر مصرف ترین دانه بندی های نمک صنعتی به حساب می آید. نمک شکری به علت اندازه دانه هایی که دارد، به آن نمک مش ۱۱۰ نیز می گویند.
لازم به ذکر است که نمک شکری در مرحله اول در کارخانه نمک بارگیری و داخل دستگاه سنگ شکن ریخته می شود. بعد از این مرحله توسط دستگاه بالابر وارد دستگاه مخصوص خواهند شد.
دستگاه این نمک ها را جدا کرده و آنها وارد سیلو های مخصوص به خود می کنند. نمک شکری، نمکی است که توسط دستگاه مخصوص به راحتی تفکیک می شود. نمک صدفی و پودری نیز همانند نمک شکری برای استفاده باید مراحل مختلفی را طی کنند.
نمک پودری
در معادن نمک، نمک پودری به راحتی استخراج می شود. این نمک در ابتدا به شکل سنگ نمک است و برای استفاده در صنایع شرایط مناسبی ندارد؛ بنابراین به کارخانه نمک صنعتی انتقال می یابد و عمل کوبش روی آن انجام می شود.
نمک پودری دارای دانه بندی ریزی است و در صنایع مختلف و خوراکی استفاده کاربرد دارد. نمک پودری به دلیل برخورداری از ذرات ریز، اغلب به صورت بسته بندی شده در اختیار مشتریان قرار می گیرد تا در حین حمل و نقل آسیبی به آن وارد نشود.
تاثیر نمک صادراتی در اقتصاد کشور
صادرات انواع نمک از جمله صنعتی و خوراکی به کلیه نقاط جهان در سال های اخیر افزایش یافته است. فروش و صادرات نمک به دلیل کیفیت بالای نمک کشورمان ایران، رونق و رشد خوبی کرده و روی اقتصاد کشور تاثیر بسزایی می گذارد.
امروزه صادرات انواع نمک صنعتی در توسعه اقتصاد کشور نقش مهمی دارد. ایران از لحاظ تنوع معادن نمک رتبه هشتم جهان را به خود اختصاص داده و از نظر تولید و استخراج جزو هفتمین کشور اول دنیا است. نمک صادراتی انواع مختلف نمک از قبیل نمک معدنی، نمک دریایی و همچنین انواع نمک های خوراکی را شامل می شود.
با صادرات نمک صنعتی به صورت انبوه این امکان برای خریداران محترم به وجود می آید که در هزینه های خود صرفه جویی کنند و از این طریق باعث افزایش میزان سود حاصل از فروش خود شوند.
گروه کارخانجات گل نمک
گروه کارخانجات گل نمک با برخورداری از چندین سال تجربه در زمینه تامین انواع نمک صنعتی از بهترین منبع تولید و خرید نمک به حساب می آید. این کارخانه نمک را با کیفیت بالایی به دست خریداران می رساند.
شما می توانید این نمک را در بسته بندی های مختلف با وزن متنوع خریداری کنید و در صنایع مختلف از آن استفاده کنید.
به خواندن ادامه دهید: طرز تهیه نمک خوراکی