معرفی دستگاه های تولید نمک صنعتی

گل نمک 14 شهریور 1401 مقالات , 264

برای آشنایی با معرفی دستگاه های تولید نمک صنعتی این مقاله را مطالعه کنید. نمک صنعتی در حقیقت در دوران اولیه تولید شده است و تا به امروز تولید آن ادامه پیدا کرده است، این صنعت امروزه یکی از مهم‌ترین صنایع در دنیا تبدیل شده است و تولید آن به ۲۰۰ میلیون تن در سال رسیده است.

نمک دارای اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده است و به یکی از اصلی‌ترین و ضروری‌ترین عناصر در بسیاری از صنایع تبدیل شده است همین امر باعث شده است که افراد زیادی مسافت‌های زیادی را طی کنند تا بتوانند نمک را از معادن استخراج کنند. امروزه روش‌های مختلفی وجود دارد که افرا به جمع آوری، استخراج و تولید نمک صنعتی با استفاده از آن‌ها صورت می‌گیرد.

با بالا رفتن تولید نمک صنعتی باعث شده است تولید کنندگان زیادی در این صنعت مشغول به کار شده‌اند. امروزه کارخانه‌های زیادی هستند که انواع نمک صنعتی مانند نمک صدفی، نمک شکری، نمک جاده، نمک ضد یخ را تولید می‌کنند که یکی از آنها گل نمک می باشد.

گروه کارخانه جات گل نمک

نمک صنعتی چیست

برای آن که بتوان برای شما نمک صنعتی را معرفی کرد بهتر است به این صورت بیان کرد که در حقیقت نمک یک نوع ماده معدنی به شمار می‌رود که با استفاده از سدیم کلرید ساخته شده است.

این ماده در طبیعت به نام سنگ نمک و یا هالیت شناخته می‌شود. نمک یکی از اصلی‌ترین مواد مغذی در بدن به شمار می‌رود که نبود این ماده باعث روز مشکلات و بیماری‌های مختلف هورمونی می‌شود، همین امر باعث شده است که این ماده از زمان‌های قدیم مورد استفاده قرار گرفته شود.

اولین بار استخراج نمک با استفاده از جوشاندن آب چشمه در رومانی  انجام شد. علاوه بر این موضوع امروزه نمک به عنوان نمک صنعتی نیز تولید می‌شود که امروزه ضرورت بالایی در بسیاری از صنایع را به دست گرفته است.

نمک صنعتی چگونه تولید می‌شود

مهم‌ترین روش‌هایی که امروزه افراد زیادی با استفاده از آن‌ها تولید نمک صنعتی مانند نمک صدفی، نمک شکری، نمک جاده، نمک ضد یخ و… انجام می‌شود به شرح زیر است:

  • استخراج سنگ نمک با روش خلأ
  • استخراج سنگ نمک با روش هیدرولیکی
  • استخراج نمک با روش تبخیری
  • استخراج سنگ نمک با روش پلکانی
  • استخراج سنگ نمک با روش تونلی

استخراج سنگ نمک با روش خلأ

یکی از روش‌هایی که امروزه با استفاده از آن نمک صنعتی را تولید می‌کنند استفاده از روش خلأ می‌باشد. در این روش آب‌های شور با استفاده از چند سری از تبخیر کننده‌های قائم چندگانه که به یکدیگر متصل شده‌اند توسط پمپ‌های مکش دار به نمک تبدیل می‌کنند.

استخراج سنگ نمک با روش هیدرولیکی

این روش به این صورت است که کانسرهای واقعی نمک و یا همان نمک‌های زیرزمینی با روش‌های مختلفی مانند انفجاری، زیرزمینی، حفاری، پایه و… را استخراج می‌کنند؛ این نمک‌ها قبل از این که از زیر زمین به سطح زمین برسند خرد خواهند شد.

نمک صنعتی

استخراج نمک با روش تبخیری

این روش به این صورت است که آب شور که آب دریا و با آبی می‌باشد که نمک در آن وجود دارد در حوضچه‌های مخصوص ریخته می‌شوند، بعد از آن با استفاده از روش تبخیر آب درون آن خشک خواهد شد و نمک موجود در آب نیز بر روی کف حوضچه باقی می‌ماند. حوض‌هایی که آب شور در آن قرار گرفته می‌شود با استفاده از روش دستی و یا دستگاه‌های مخصوص در این راه می‌باشند.

استخراج سنگ نمک با روش پلکانی

امروزه بیشترین روش استخراج نمک با استفاده از این روش صورت می‌گیرد، علاوه بر نمک از این روش برای استخراج فلزهای دیگر نیز انجام می‌شود. علت‌های مختلفی وجود دارد که افراد از این روش برای استخراج و تولید نمک صنعتی استفاده می‌کنند.

بیشتر بخواندی: روش تولید و کاربرد کلرید سدیم

برخی از این دلایل می‌توان به کاهش هزینه‌های پروژه، بهتر کردن شرایط دسترسی مانند جلوگیری از برخوردن به پستی و بلندی جاده‌ها و… اشاره کرد. استخراج نمک با استفاده از روش پلکانی می‌تواند به صورت معکوس و مستقیم انجام شود.

استخراج سنگ نمک با روش تونلی

از دیگر معرفی دستگاه های تولید نمک صنعتی تونل می باشد. استخراج نمک صنعتی به روش تونلی در مواقعی مورد استفاده قرار می‌گیرد که لایه‌های افقی نمک دارای شیب ملایمی می‌باشد و در کنار آن ضخامت سنگ نمک بالا است. یکی از اصلی‌ترین دلایلی که این روش به نام روش تونلی نام گذاری شده است این است که قسمت‌هایی که از آن نمک بیرون آورده می‌شود اتاق نام دارد.

بخش‌هایی که به صورت ستون برجا ماندند نیز پایه نام گرفته است. این روش به این صورت است که پایه‌های زیادی برای حفاظت از اتاق‌ها بر جای می‌مانند که همین امر باعث شده است که بخش بزرگی از معدن دست نخورده باقی گذاشته شود. به این نکته توجه کنید استخراج و تولید نمکص نعتی به این روش با در نظر گرفتن مساحت محیط ممکن است سرعت بالایی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: نرم ترین نمک صنعتی کدام است

نمک صنعتی چگونه تولید می شود

انواع مختلف نمک صنعتی

معرفی دستگاه های تولید نمک صنعتی : نمک صنعتی دارای تنوع بسیار بالایی می‌باشد، برخی از محبوب‌ترین و معروف‌ترین نمک‌های صنعتی که دارای کاربردهای زیادی نیز هستند می‌توان به نمک پودری، نمک صدفی، نمک شیلاتی و نمک شکری اشاره کرد؛ هر یک از این نمک‌ها دارای کاربرد و نحوه تولید مختلفی هستند.

  • نمک پودری

نمک پودری را همان طور که شما می‌توانید از نام این نمک صنعتی متوجه شوید، دارای دانه‌های ریز و کوچکی می‌باشد که شکل ظاهری آن با دیگر نمک‌ها فرق دارد. از اصلی‌ترین معایبی که این نمک دارد این است که در صورتی که در محیط مرطوب و نم دار قرار داده شود.

به صورت کامل شکل ظاهری خود را از دست خواهد داد. برخی از اصلی‌ترین کاربردهایی که نمک پودری دارد می‌توان به ساخت اسید، استفاده در صنعت تصفیه سازی، صنعت بازیافتی، مرغداری‌ها و… اشاره کرد.

  • نمک صدفی

نمک صدفی به دلیل دارا بودن ظاهری درخشان این نام را به خود اختصاص داده است. اگر به این نکته دقت کرده باشید نمک خوراکی دارای دانه‌های درخشان و شفاف است و شباهت زیادی به نمک صدفی دارد. برخی از اصلی‌ترین کاربردهایی که نمک صدفی دارد می‌توان به استفاده از آن در صنایع لبنیاتی، دباغی و تصفیه سازی اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: شهر های تامین کننده نمک در ایران

  • نمک شیلاتی

بزرگ‌ترین اندازه دانه نمک در بین نمک‌های صنعتی متعلق به نمک شیلاتی می‌باشد، این نمک دارای اندازه‌های دانه‌ای بین ۵ الی ۱۰ میلی متر است. یکی از اصلی‌ترین دلایلی که این نمک به این نام شناخته شده است کاربرد اصلی آن است که در صنعت شیلات و گندزدایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع مختلف نمک صنعتی

اما به این نکته توجه کنید کاربرد نمک شیلاتی فقط به این صنعت برنمی‌گردد، برخی از دیگر کاربردهای این نمک می‌توان به سختی گیری آب، فعال کردن رزین‌های غیرفعال، صافکاری دقیق قطعات ریز، چرم سازی، دباغی، پنیر سازی و… اشاره کرد.

  • نمک شکری

نمک شکری یا نام دیگر آن نمک حفاری دارای دانه‌هایی شبیه به شکر می‌باشد به همین دلیل نام این نمک به این نام شناخته شده است. نمک شکری یکی از پرکاربردترین نمک در بین نمک‌های صنعتی می‌باشد.  برخی از اصلی‌ترین کاربردهایی که این نمک دارد می‌توان به گل حفاری، نمک سود کردن گوشت، تهیه پنیر لیقوان و … اشاره کرد.

به مطالعه ادامه دهید: تشخیص نمک تقلبی

تماس