تفاوت نمک شکری با سایر نمک ها

گل نمک 27 شهریور 1401 مقالات , 156

تفاوت نمک شکری با سایر نمک ها: نمک یکی از مهم‌ترین چاشنی‌های خوش طعم کننده‌ی غذا در جهان است و بدون نمک بسیاری از غذاها طعم خوب خود را از دست می‌دهند. همان طور که می‌دانید نمک انواع مختلفی دارد که می‌توان از بین آن‌ها بر اساس آن‌چه که مورد نیاز است انتخاب کرد. نمک‌ها همان‌طور که انواع مختلفی دارند از نظر مزه‌، بافت و نحوه‌ی تشکیل نیز با هم متفاوت هستند.

تفاوت آن‌ها نیز به علت مواد معدنی آن‌ها می‌باشد در واقع میزان سدیم هر یک از آن‌ها متفاوت است و همین تفاوت باعث ایجاد طعم و ویژگی‌های مختلف در هر کدام از آن‌ها شده است. از رایج‌ترین نمک‌ها می‌توان به نمک صورتی هیمالیا، نمک سفره، نمک کوشر، نمک سلتی و نمک دریایی اشاره کرد.

گروه کارخانه جات گل نمک

نمک چیست

همان طور که می‌دانید نمک بلوری معدنی است که از عناصر سدیم و کلر تشکیل شده است. سدیم و کلر از مهم‌ترین عناصر مورد نیاز بدن ما هستند زیرا در ارسال پیام‌های عصبی به مغز و دستگاه محیطی بدن کمک می‌کنند.

معمولا نمک‌ها از طریق تبخیر آب‌های شور یا استخراج سنگ نمک بدست می‌آیند. نمک در زندگی روزمره کاربرد‌های زیادی دارد و مهم‌ترین آن مزه‌دار کردن غذاها می‌باشد. از طرفی برای نگه‌داری مواد غذایی نیز کاربرد دارد. زیرا با استفاده از نمک و نمک سود کردن مواد غذایی می‌توان از فاسد شدن آن‌ها جلوگیری کرد.

انواع نمک صنعتی

همان‌طور که گفتیم یکی از راه‌های تولید نمک استخراج سنگ نمک می‌باشد. سنگ نمک را پس از استخراج به کارخانجات تولید نمک راهی می‌کنند تا جهت مصرف خانگی و صنعتی جداسازی شود معمولا سنگ نمک‌هایی که درصد خلوص بالا دارند را پس از تصفیه و یددار کردن به عنوان نمک خوراکی به بازار می‌فرستند.

اما برخی از سنگ نمک‌ها که خلوص کمتری دارند به عنوان نمک صنعتی و ماده‌ی اولیه‌ی غذایی مورد استفاده قرار می‌دهند همان طور که از نام نمک صنعتی پیداست در صنایع مختلف و کارخانجات متنوع از آن استفاده می‌شود و کاربرد‌های زیادی دارد.

حال به انواع مختلفی از نمک‌های صنعتی می‌پردازیم تا ویژگی‌های هر کدام از آن‌ها را بدانیم تا تفاوت‌هایشان را تشخیص دهیم.

نمک شکری

تفاوت نمک شکری با سایر نمک ها: نمک شکری یکی از انواع نمک‌های صنعتی است به علت این که دانه‌های این نوع نمک صنعتی شبیه به دانه‌های شکر می‌باشد از این رو به آن نمک شکری می‌گویند. از پر کاربرد‌ترین نمک‌های صنعتی نمک شکری است که در فرایند نمک سود کردن گوشت از جمله گوشت خوک مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین در یخ زدایی‌ها و برف روبی خیابان‌ها و جاده‌ها در فصل زمستان از نمک شکری استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: تشخیص نمک صنعتی از نمک خوراکی

انواع نمک صنعتی

نمک شکری به عنوان پرفروش‌ترین نمک صنعتی نیز شناخته می‌شود و به علت اندازه‌ی دانه‌های آن با نام مش ۱۱۰ نیز شناخته می‌شود. معمولا نمک‌های شکری را به صورت بسته‌ بندی‌های چند تنی و برای صنایع نام برده شده خریداری می‌کنند.

نمک صدفی

نمک صدفی به علت درخشندگی بالا و شباهت بلورهای آن به نمک تصفیه شده سبب شده است که به نام نمک صدفی شناخته شود. نمک صدفی نیز نوعی نمک صنعتی است که در صنایع مختلفی از جمله تصفیه‌ سازی، لبنیات سازی، مواد آرایشی و بهداشتی می توان از آن استفاده کرد.

نمک پودری

از ریز‌ترین و کوچک‌ترین نمک‌های صنعتی می‌توان به نمک پودری اشاره کرد همچنین به علت این که دانه‌های ریزی دارد به آن نمک نرم نیز گفته می‌شود. این نوع از نمک به علت ساختار ریزش رطوبت هوا را به سرعت به خود جذب می‌کند و به راحتی تبدیل به کلوخه‌هایی می‌شود که کیفیت نمک را پایین می‌آوردند. بنابراین نگه‌داری نمک نرم یا به عبارتی نمک پودری کمی دشوار است، زیرا نباید هیچ‌گاه در معرض رطوبت و آب قرار گیرد.

از کاربرد‌های نمک پودری می‌توان به مصرف آن در صنایع ضدیخ سازی، آجیل سازی، کاغذ سازی، اسید و کلر سازی اشاره کرد و حتی در خوراک دام و طیور نیز کابرد گسترده‌ای دارد. نام دیگر نمک نرم نمک جاده نیز می‌باشد، زیرا در از بین بردن یخ‌های جاده‌ها کاربرد زیادی دارد و در اثر مخلوط شدن با شن و ماسه به خوبی باعث آب شدن برف‌ها شده و خاصیت چسبندگی بالای آن سبب چسبیدن به ماشین آلات می‌شود. همچنین نمک پودری از لحاظ سایز آخرین نمک صنعتی محسوب می‌شود و از آن‌جایی که خاصیت صنعتی دارد، در بسته بندی‌های استاندارد و در وزن‌های بالای چند تنی به فروش می‌رسد.

بیشتر بخوانید: بهترین و بد ترین نمک برای مصرف خوراکی

نمک پودری

نمک ضد یخ

نمک جاده یا نمک ضد یخ نیز نوع دیگری از نمک‌های صنعتی است که ترکیب شیمیایی آن به گونه‌ای سبب می‌شود که برف و یخ قرار گرفته در زیر نمک در سریع‌ترین زمان ممکن ذوب شود. معمولا نمک‌های جاده‌ای یا به عبارتی نمک ضدیخ در کیسه‌های ۲۵ و ۳۵ کیلویی به فروش می‌رسند. شهرداری‌ها و ادارات راه و ترابری معمولا خریداران اصلی نمک ضد یخ می‌باشند. شهرداری‌ها هر ساله نمک‌های ضد یخ را در وزن‌های بالایی اعم از ۵۰ هزار تن به بالا تهیه کرده و در هنگام بارش برف از آن استفاده می‌کنند.

تفاوت نمک شکری با سایر نمک‌ها در چیست

همان‌طور که دانستید نمک شکری به علت تشابه به شکر با این نام شناخته می‌شود و از مهم‌ترین نمک‌های صنعتی می‌باشد که به دلیل به کارگیری در ذوب یخ و برف‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است در حالی که همه‌ی نمک‌های صنعتی این چنین ویژگی‌هایی را ندارند.

مطلب پیشنهادی: نرم ترین نمک صنعتی کدام است

در حقیقت برای به کارگیری هر کدام از نمک‌ها ابتدا باید به ویژگی‌های آن نوع از نمک توجه داشت تا فهمید آیا به کار می‌آید یا نه سپس آن نمک را تهیه کرد و از آن استفاده کرد.

تفاوت نمک شکری با سایر نمک_ها در چیست

نتیجه‌ی گیری

همان طور که دانستید از مهم ترین دلایل تفاوت نمک شکری با سایر نمک ها تفاوت خلوص آن است از طرفی فروش و صادرات نمک در کشور ما رونق بسیار بالایی داشته و بر اقتصاد کشور در این زمینه تاثیر بسیاری دارد. کشور ما ایران از لحاظ صادرات نمک در رتبه ی هشتم جهان قرار دارد و از نظر تولید و استخراج جز هفتمین کشور دنیا به حساب می‌آید.

نمک‌های صادراتی نیز شامل نمک‌های معدنی، نمک‌های دریایی و نمک‌های خوراکی می‌باشند که به کشور‌های دیگر صادر می‌شوند. شما می‌توانید برای تهیه نمک صنعتی به فروشگاه‌های موجود در سطح بازار و کارخانجات استخراج و تصفیه‌ی نمک سر بزنید.

بیشتر بخوانید: روش تولید و کاربرد کلرید سدیم

تماس