ما اغلب نمک را به عنوان ماده ای سفید که در غذا استفاده می شود، می شناسیم. اما امروز می خواهیم در مورد نوعی از نمک صحبت کنیم که نه تنها در مواد غذایی، بلکه در موارد درمانی یا زیبایی مراقبت های پوست و مو هم از آن بهره می برند. می توان این محصول را نوعی نمک صنعتی در نظر گرفت. پس با ما همراه باشید تا با تفاوت نمک سیاه با بقیه نمک ها بیشتر آشنا شوید.
فهرست مطالب
نمک سیاه چیست؟
نمک سیاه با نام های مختلفی شناخته می شود. نمک هندی یکی از نام های اصلی آن است. سنگ های نمک سیاه از کوه های آتشفشان هند تهیه می شوند. این نوع نمک تا قبل از زمانی که به آب اضافه شود، رنگی نزدیک به خاکستری دارد. اما وقتی که آن را به آب اضافه می کنند، به رنگ سیاه تغییر رنگ می دهد. اوایل از این نمک فقط در کشورهایی مانند پاکستان و هند استفاده می شد، اما امروزه با کشف فواید بی شمار آن، از این محصول در مناطق مختلف جهان از این نمک استفاده می شود.
نام دیگر این ادویه محبوب، نمک سیاه هیمالیا است؛ چرا که این نوع نمک بیشتر در کوه های هیمالیا یافت می شود. نمک سیاه به خواص شگفت انگیزش بهخصوص در زیبایی پوست و مو مشهور است که می توانید آن را از گروه کارخانه جات گل نمک تهیه کنید. معمولا این محصول در انواع مختلف نمک صدفی نیز در بازار یافت می شود.
تفاوت نمک سیاه با بقیه نمک ها در چیست؟
یک تفاوت نمک سیاه با بقیه نمکها در بازار، رنگ و بافت منحصر به فرد آن است. نمک سیاه برخلاف نمک صنعتی که در صنایع کاربرد دارد. اولین بار به خاطر خواص درمانی که داشت مورد استفاده قرار گرفت. این نوع نمک امروزه به صورت مصنوعی با ترکیبات سدیم بی سولفات، فریم سولفات، سدیم سولفات و سدیم کلراید تهیه میشود. نمک سفید معمولی نسبت به نمک سیاهی که به طور طبیعی استخراج شده دارای سدیم بالاتری هستند. از این رو نمک سیاه بیشتر به کسانی که مبتلا به فشار خون و کسانی که به دنبال کاهش سدیم مصرفی می گردند، توصیه می شود.
همچنین گفته می شود که نمک سیاه حاوی افزودنی های کمتری در مقایسه با نمک معمولی است. از طرف دیگر نمک سفید معمولی همان نمک است که در سفره های خود پیدا می کنید و ممکن است تصفیه و فرآوری شده باشد. این بدین معناست که بیشتر مواد مفید و معدنی از آن حذف شده اند.
معرفی انواع نمک سیاه
از انواع اصلی نمک سیاه می توان به نمک سیاه هیمالیا، نمک تشریفاتی سیاه و نمک گدازه سیاه اشاره کرد. در ادامه توضیحات مختصری درباره هر یک می دهیم:
- نمک سیاه هیمالیا
نام دیگر این نمک، نمک سیاه هندی یا کالانامک است. تفاوت این نمک سیاه با بقیه نمک ها در خواص دارویی آن است. این نمک با طعمی تند و شور معمولاً در آشپزی مخصوصا در غذاهای آسیایی و هندی استفاده می شود. همچنین نمک سیاه هیمالیا به دلیل داشتن رایحه لطیف و گوگرد مانند آن که مزه ای نزدیک به تخم مرغ می دهد، در آشپزی برای ارائه طعمی مثل زرده تخم مرغ استفاده می شود.
- نمک سیاه گدازه
این نمک به نمک سیاه هاوایی نیز معروف است و معمولاً در این ناحیه یافت می شود. در حالی که نمک سیاه هیمالیا به رنگ صورتی مایل به قهوه ای است، نمک گدازه سیاه و کاملا تیره است. نمک گدازه طعمی متمایز و شبیه به خاک را هنگام خوردن القا می کند. به همین خاطر در پایان آشپزی و به عنوان مکمل روی غذا پاشیده می شود. از آنجایی که به غذا مزه ای ملایم و دودی می بخشد به عنوان یک ادویه عالی برای غذاهایی در نظر گرفته شده تا مزه ای دودی داشته باشند.
- نمک تشریفاتی سیاه
نمک تشریفاتی سیاه به اسم نمک جادوگر نیز شناخته می شود. این نمک ترکیبی از خاکستر، زغال چوب و نمک دریا است. این نمک به عنوان ادویه برای اضافه شدن به غذا استفاده نمی شود. نام گذاری این نمک به این اسم به این خاطر است که بعضی از مردم بومی آن منطقه معتقدند که این نمک دارای توانایی های جادویی برای محافظت در برابر انرژی های منفی است.
بیشتر بخوانید: نمک اپسوم چیست
بررسی ویژگی های نمک سیاه
نمک سیاه خواص و فواید متعددی دارد. این نوع نمک ممکن است سدیم کمتری نسبت به نمک هایی مثل نمک پودری یا صدفی داشته باشد. همچنین حاوی مقدار کمتری از مواد افزودنی در مقایسه با نمکهای رایج در بازار است.
- کاهش دهنده فشار خون
این نوع نمک ممکن است حاوی مقدار کمتری سدیم نسبت به نمک خوراکی باشد؛ از این رو استفاده این نمک برای کسانی که فشار خون بالایی دارند یا به دنبال کاهش مصرف سدیم خود هستند، پیشنهاد می شود.
- دارای ذرات افزودنی کمتری است
مواد افزودنی نمک سیاه بسیار کمتر از سایر نمک ها به خصوص نمک سفید معمولی است. این موضوع به این دلیل است که نمک سیاه سنتی بدون افزودنی ها پردازش می شود. بعضی از نمک های خوراکی ممکن است دارای مواد افزودنی مضر برای بدن مثل ریدات پتاسیم و سیلیکات آلمینیوم هستند.
- مفید برای معده
گزارش ها نشان می دهند که نمک سیاه می تواند گازهای معده را تا حد قابل توجهی کاهش بدهد و مشکل نفخ معده را نیز برطرف کند. البته این ادعاها به صورت علمی اثبات نشده است و نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه می باشد.
تفاوت نمک سیاه با بقیه نمک ها برای کسانی که وگن هستند
نمک سیاه نمک محبوب وگن ها است. نمک سیاه برای بسیاری از افراد مفید می باشد. در نمک سیاه ماده ای مغزی وجود دارد که تنها در داخل زرده تخم مرغ یافت می شود. این افراد با اضافه کردن این نمک به وعده های غذایی خود بخش زیادی از مواد معدنی مورد نیاز بدنشان را تامین می کنند.
یکی دیگر از تفاوت های نمک سیاه با بقیه نمک ها در خواص زیبایی و احیایی آن است. ریزش مو می تواند به خاطر کم شدن مواد معدنی و ضعیف شدن فولیکول های ریسه مو اتفاق بیافتد. محلول نمک سیاه به خاطر داشتن مواد معدنی زیاد می تواند روش موثری برای جلوگیری از ریزش مو به حساب بیاید. همچنین از نمک سیاه برای ساختن ماسک های پوست و اسکراب های لایه بردار استفاده می شود. ترکیب باعث می شود که سلول های مرده پوست به راحتی از سطح آن جدا شوند. به جای آن سلول های شاداب و تازه روی پوست ظاهر می شود که باعث از بین رفتن آکنه و لک های پوست می گردد.
کلام آخر
نمک سیاه تصور ما در مورد استفاده رایجی که تا به امروز در ذهن مان داشتیم را تغییر می دهد. نمک سیاه طعم خاصی به غذا می بخشد، فشار خون را کاهش می دهد، گازهای معده را کنترل می کند و باعث جوانسازی پوست و مو می گردد. به دلیل مواد افزودنی ناچیز آن نسبت به نمک های رایج بازار جایگزین سالمی برای افزودن با وعده های غذایی شما است.
به مطالعه خود ادامه دهید: تاثیر نمک در درمان بیماری