تاثیر نمک در فشار خون

گل نمک 5 آذر 1401 مقالات , 21

یکی از سوالاتی که ذهن افراد مختلف را همیشه به خود مشغول کرده است این است که مصرف نمک چقدر خطرناک بوده و تاثیر نمک در فشار خون چیست؟ پاسخ این سوال بسیار مهم بوده و سالیان سال است که ذهن دانشمندان تغذیه را نیز به خود مشغول کرده است. در حقیقت برخی از افراد می‌گویند که رژیم غذایی حاوی سدیم بالا، سبب می‌شود ریسک عوارض قلبی افزایش یابد اما از طرف دیگر برخی نیز معتقدند که در صورتی که مصرف نمک شما از نیاز بدن کم‌تر باشد، می‌تواند خطر آفرین باشد.

اما کدام یک از این نظرات درست است؟ نمک‌ها انواع مختلفی دارند که شامل نمک خوراکی، نمک صنعتی، نمک پودری و نمک صدفی می‌باشد. در این مقاله قصد داریم تا کمی بیشتر در خصوص تاثیر نمک در فشار خون صحبت کنیم و به معرفی انواع نمک‌ها بپردازیم. پس تا انتهای این مقاله هم آن کارشناسان گروه کارخانه‌جات گل نمک همراه باشید.

چگونگی تاثیر نمک در فشار خون ؟

مصرف نمک خوراکی سبب می‌شود که آب بیشتری به درون جریان خون افراد کشیده شود و این اتفاق، فارس خون را افزایش می‌دهد که به این افزایش فشار خون در اصطلاح پزشکی هایپر تنشن گفته می‌شود. افزایش فشار خون یک موضوع نگران کننده به حساب می‌آید. اما دلیل این موضوع چیست؟ زیرا تاثیر نمک در فشار خون را می‌توان مهم‌ترین عامل بیماری‌های قلبی و قاتل شماره یک جهان به حساب آورد.

تحقیقات انجام شده در کشور آمریکا نیز نشان می‌دهد که در حدود یک سوم بزرگسالان در کشور آمریکا، به فشار خون مبتلا بوده و از آن رنج می‌برند.

میزان مصرف سدیم برای افراد مبتلا به فشار خون بالا

مطالعات جدید انجام شده در ایالات متحده نشان می‌دهد که بر طبق استاندارد‌های به دست آمده، افراد بزرگ‌تر از ۲ سال نباید روزانه به مقدار بیشتر از ۲۴۰۰ میلی گرم سدیم مصرف نمایند. اما این طور نبوده و مردان با سنین بالا از ۲۰ سال به طور متوسط در حدود ۴۱۰۰ میلی گرم و از طرف دیگر زنان بالای ۲۰ سال در حدود تقریبی ۳۰۰۰ میلی گرم مصرف نمک دارند.

بیشتر بخوانید: نمک سیاه چیست

میزان مصرف سدیم برای افراد مبتلا به فشار خون بالا

اما این مقادیر برای همه افراد نیست و استاندارد‌های کشور ایالات متحده برای مردان و زنان با سنین بالا‌تر از ۵۰ سال سخت‌تر عمل می‌کند، دلیل این موضوع هم این است که جمعیت افراد بالا‌تر از ۵۰ سال در معرض خطر بیشتری به فشار خون مبتلا هستند. به افراد بالای ۵۰ سال توصیه می‌گردد که مصرف بیش از ۱۵۰۰ میلی گرم سدیم در طول روز نداشته باشند.

نکته‌ای که در زمینه سدیم وجود دارد این است که بیشتر سدیم مصرفی بدن از غذاهای آماده و پیش پخت و یا در خانه و رستوران‌ها به بدن وارد می‌گردد. در حدود ۶ درصد از نمک خون، به طور مستقیم مصرف می‌گردد.

بیشتر بخوانید: خواص نمک صورتی

رابطه نمک با فشار خون

نمک خوراکی یک ماده معدنی ضروری برای سلامتی بدن به حساب می‌آید. در واقع مصرف به اندازه نمک خوراکی سبب می‌گردد که عضلات بدن شل شوند، سلول‌های عصبی سیگنال‌ها را ارسال نمایند و مایعات بدن در تعادل قرار بگیرند.

زمانی که رژیم غذایی شما پر نمک باشد، مقدار نمک خوراکی دریافتی از طریق کلیه‌ها دفع می‌گردد. اما در صورتی که کلیه‌ها قادر نباشند تا این مقدار اضافی را خارج نمایند، نمک در بدن تجمع خواهد یافت و نیاز به آب نیز بیشتر می‌شود. همه این موارد سبب می‌شود تا حجم خون افراد افزایش یابد.

این موضوع سبب می‌گردد که بار سنگینی به قلب وارد گردد که این افزایش فشار در طول زمان طولانی می‌تواند رگ‌های افراد را مسدود نموده و خطر ابتلا به فشار خون بالا، سکته مغزی و حمله قلبی را افزایش دهد.

تاثیر نمک در فشار خون و تنظیم با رژیم غذایی

شاید برایتان جالب باشد که بدانید بسیاری از غذاهای روزمه در اطراف ما جلوی نمک صنعتی می‌باشد که ما از آن‌ها بی‌خبر هستیم. در این قسمت از مقاله قصد کارشناسان گروه کارخانه‌جات گل نمک دارند تا شما را با غذاهای حاوی نمک‌ پودری و یا نمک‌های صنعتی بیشتر آشنا کنند، پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

سعی کنید تا جای ممکن از غذاهای آماده دوری کنید: درست است که فست فود‌ها به سرعت و راحتی حاضر می‌شوند اما ارزش آن را ندارند که بخواهند سلامتی شما را به خطر بیندازند. برای نمونه استیک حتی ۲۱۸۴ گرم نمک صنعتی می‌باشد که برای یک وعده مقدار بسیار قابل توجه‌ای به حساب می‌آید.

تاثیر نمک در فشار خون و تنظیم با رژیم غذایی

سعی کنید از بعضی غلات صبحانه پرهیز نمایید: شاید برایتان جالب باشد که بدانید برخی از انواع غلات صبحانه حاوی مقادیر زیادی از نمک صدفی می‌باشد. بنابراین بهتر است از مواد غذایی استفاده سالم‌تر استفاده کنید. مثلا دانه انگور نیز خود با اینکه یک غذای سالم به حساب می‌آید اما یک فنجان آن حاوی حدود ۵۸۰ میلی گرم می‌باشد. گزینه بهتر پیش روی شما گندم خرد شده بوده که تقریبا اصلا نمک پودری ندارد.

بیشتر بخوانید: بزرگ ترین معادن سنگ نمک در ایران

پیشنهاد می‌شود که از گوشت‌های دودی و بسته‌بندی شده اجتناب شود: از جمله مزایای مهم گوشت‌های دودی این است که نسبت به سایر انواع گوشت‌ها می‌تواند مدت زمان بیشتری در یخچال باقی بماند بدون اینکه خراب شود. اما دلیل این موضوع نمک صدفی اضافه شده می‌باشد. استفاده از این انواع گوشت می‌تواند مقدار نمک موجود در بدن شما را به میزان زیادی افزایش دهد و برای سلامتی شما خطرزا باشد.

کلام پایانی

همان طور که در این مقاله با عنوان تاثیر نمک در فشار خون مطالعه کردید، متوجه شدید که یکی از مواردی که می‌تواند روی سلامت بدن تاثیر بگذارد و فرد را مستعد ابتلا به فشار خون بالا کند، مصرف نمک صنعتی به مقدار غیر استاندارد می‌باشد.

همچنین در خصوص چگونگی این افزایش فشار نیز صحبت شد و مقادیر نرمال مصرف روزانه سدیم نیز بیان شد و در انت‌ها نیز رژیم‌های غذایی با مقدار کم نمک پودری پیشنهاد گردید. در صورتی که شما عزیزان در این زمینه نیاز به مشاوره و راهنمایی‌های بیشتری دارید می‌توانید با کارشناسان و متخصصان با تجربه ما در گروه کارخانه‌جات گل نمک ارتباط برقرار نمایید.

اطلاعات تکمیلی در خصوص انواع نمک‌های خوراکی، نمک‌های صنعتی، نمک‌های پودری و نمک‌های صدفی کسب نمایید. همچنین با مراجعه به وب سایت گروه کارخانه‌جات گل نمک می‌توانید اطلاعات مفیدی در این حوزه کسب نمایید.

به مطالعه ادامه دهید: پنج توصیه مهم درمورد مصرف نمک

تماس