آیا به دنبال خرید نمک هستید اما نمیدانید بهترین فروشنده نمک شکری کیست؟ تولید نمک صنعتی و وارد شدن آن به زندگی ما به دورانهای اولیه و زمان قدیم به فرمول ساده NaCl باز میگردد،اما امروزه با توجه به افزایش روشهای استخراج نمک، میتوانیم از انواع نمکها به نمک شکری، نمک صنعتی، نمک هیمالیا، نمک سفره و…. اشاره داشته باشیم.
شرکت گل نمک یکی از بزرگترین فروشندههای انواع نمک مانند نمک شکری در ایران است که شما میتوانید.در ادامه به توضیحاتی درباره انواع نمک و کاربردهای آنها برای آشنایی بیشتر شما با این صنعت خواهیم پرداخت.
فهرست مطالب
تولید نمک در ایران
همانطور که میدانید روشهای متفاوتی برای جمعآوری، استخراج و تولید نمک صنعتی وجود دارد و تولید جهانی نمک بیش از ۲۰۰ میلیون تن است.طبق آمارهای جهانی صنعت نمک تحت کنترل پنج کشور برتر و بزرگ چین، ایالات متحده، هند، کانادا و آلمان است.
هرکدام از این کشور بخش گستردهای از تولید نمک را تشکیل میدهند. اما یکی از کشورهای مهم تولیدکننده نمک نیز کشور ایران است که توانسته در این صنعت پیشرفت بزرگی داشته باشد.
در کشور ایران شرکتهای متعددی به تولید نمکهای با کیفیت میپردازند اما از معتبرترینهای آنها میتوانیم به شرکت گل نمک بهترین فروشنده نمک شکری برای تولید نمکهای صنعتی، نمک هیمالیا، نمک شکری و…. اشاره داشته باشیم.
روشهای تولید نمک
در بین روشهای تولید انواع نمک در بیشتر مواقع از روشهای کاملاً طبیعی استفاده میشود، برای مثال تشکیل نمک، به عنوان کلرید سدیم، یک ماده معدنی است که به طور طبیعی در دریاها و رسوبات زیرزمینی وجود دارد.
این یک ترکیب شیمیایی یونی با فرمول NaCl نمایش داده میشود و شما میتوانید با استفاده از روشهای کاملا طبیعی و مستقیم به استخراج نمک توسط تبخیر دریا در مرور زمان بپردازید. قابل ذکر است که تفاوت ترکیبی نمکها تعیینکننده نوع آنها میباشد، برای مثال در نمک عادی ۳۹درصد (۳۹. ۳۷۳ درصد) سدیم (Na) و بیش از ۶۰ درصد (۶۰. ۶۶۳ درصد) کلر (Cl) به کار میرود.
انواع نمک:
نمک سفره
همانطور که میدانید یکی از نمکهای محبوب در کشور ایران و حتی جهان نمک سفره است، نمک سفره رایجترین نوع نمک شناخته میشود که معمولاً به شدت تصفیه و تمام ناخالصیها و مواد معدنی از آن گرفته میشود.
این نمک در ساختار خود هیچگونه ناخالصی ندارد، اما قابل ذکر است که هیچ محصولی بدون مشکل نیست و مشکل اصلی نمک تصفیه رطوبت گرفتن و چسبندگی آن است.به همین جهت به آن موادی به نام آنتی کاکینگ را اضافه میکنند تا از چسبندگی دانههای آن جلوگیری کند.
از لحاظ ساختاری نمک تصفیه شده تقریباً کلرید سدیم خالص (بیش از ۹۷ درصد) است. اما در بسیاری از کشورها به دلیل ساختار خالص (۹۷%( آن و همچنین افزایش خاصیتهای آن بهش ید اضافه میکنند، درصورتی به خرید نمک یددار علاقه دارید، باید روی جلد نمک را در زمان خرید مشاهده کنید.
البته به این موضوع دقت داشته باشید، نمکهای ید دار برای افرادی که کمبود ید، کمکاری تیرویید، کمتوانی ذهنی و بسیاری از مشکلات دیگر دارند، مفید است و برای افراد عادی میتواند ضرر داشته باشد.
نمک شکری
بهترین فروشنده نمک شکری: یکی از بهترین نمکهای موجود برای خرید را میتوان نمک شکری معرفی کرد. این نمک پس از اینکه سنگ نمک خرد شده و بر روی نوار نقاله به سوی سرند هدایت میشود، چند مرحله مختلف را پشت سر میگذارد تا به تولید نهایی برسد و با عبور از سرند با اندازههای مختلف دانهبندی شوند.
قابل ذکر است که نام نمک شکری به دلیل ابعاد بسیار بزرگ آن مانند دانههای شکر قرارداده شدهاست.همچنین از لحاظ کاربردی از این نمک در صنایع مختلفی مانند نفت، پتروشیمی، نمک سود کردن گوشت، حفاری، دباغی، خوراک دام و طیور، نساجی و… بره گرفته میشود.
نمک شکری چیست؟
نمک شکری یکی دیگر از مشها و دانهبندیهای نمک صنعتی است که به دلیل شباهت زیاد از نظر دانهبندی به شکر به نام نمک شکری شناخته میشود.البته قابل ذکر است که با توجه به ابعادی که نمک شکری در بلورهای خود دارد.
برخی از افراد به آن نمک ۱۱۰ یا نمک ۱۲۰ نیز میگویند. وزنهای بستهبندی نمکهای شکری معمولاً بین۲۵، ۲۰، ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۱۰۰۰ کیلوگرمی است، زیرا نمیتوان از آن برای خوراکی در مصارف پایین استفاده کرد و تنها کاربرد صنعتی دارد.
مطلب پیشنهادی: تفاوت نمک ظرفشویی و نمک خوراکی
نمک دریایی
بهترین فروشنده نمک شکری: نوع سوم نمک مورد نظر نمک دریایی است که از تبخیر آب دریا به دست میآید و مانند نمک تصفیه شده دارای ترکیب کلرید سدیم است. البته قابل ذکر است که این نمک با توجه به مکانی که از آن به دست آمده و نوع تصفیه، علاوه بر کلرید و سدیم دارای مواد معدنی دیگری مانند پتاسیم، آهن و روی نیز است.
در زمان خرید نمک دریایی باید به رنگ آن دقت داشته باشید، زیرا نمک دریا به هر میزان تیرهتر باشد، دارای میزان ناخالصی و مواد معدنی بیشتری نسبت به نمکهای دیگر است. البته با توجه به آلودگی اقیانوسها ودریاها، ممکن است نمک دریایی فلزات سنگین دیگری مثل سرب هم داشته باشد و به همین دلیل قابلیت مصرف خوراکی بدون تصویه سطحی ندارد. درصورتی که شما قصد استفاده از نمک دریایی به عنوان نمک خوراکی داشته باشید باید مورد تصفیه سطحی یا تصفیه اصلی قرار گیرد.
بیشتر بخوانید: درمان سر درد با نمک
ظاهر نمک دریایی:
بهترین فروشنده نمک شکری: برخلاف نمک تصفیه شده معمولی، نمک دریا دانه درشت است و برای مصرف کمتر آسیاب میشود. اگر شما نمک تصفیه شده دریایی را بعد ازپخت روی غذا استفاده کنید، احساس متفاوتی در دهانتان خواهید داشت و طعم قویتری با ترکیدن هردانه نمک دریافت خواهید کرد،اما به هیچ عنوان بدون تصفیه از این نمک بهره نبرید.
مطلب پیشنهادی: نمک صورتی چیست و چه خواصی دارد
البته مواد معدنی و ناخالصیهایی که در نمک دریایی وجود دارد، در برخی از مواقع روی مزه آنها هم تأثیر میگذارد و باعث میشود مزه نمک دریایی تفاوت زیادی با نمک خوراکی داشته باشد.
نمک صورتی هیمالیا:
آخرین نمونه نمک خوراکی را میتوانیم نمک صورتی هیمالیا معرفی کنیم، این نمک از معدن کیهوره پاکستان، دومین معدن بزرگ نمک در جهان به دست میآید. دقت داشته باشید که نمک هیمالیا معمولاً حاوی مقداری اکسید آهن (زنگ آهن) است، به همین دلیل رنگ آن صورتی میباشد.
اما برای مصرف خوراکی مناسب نیست، مگر اینکه مورد تصفیه قرارگیرد.همچنین از املاح این نمک رنگی میتوانیم به مقادیری کمی کلسیم، آهن، پتاسیم و منیزیم اشاره داشته باشیم.
بسیاری از افراد طعم نمک هیمالیا مورد خوراکی را به دیگر انواع نمک ترجیح میدهند. اما در واقع طعم آن با نام خوراکی تفاوتی ندارد و تنها رنگ نمک صورتی هیمالیا باعث میشود جذابیت ویژهای به بشقاب غذا نسبت به نمک خوراکی یا نمک شکری داشته باشد. بهترین فروشنده نمک شکری
به مطالعه ادامه دهید: همه چیز درباره معدن نمک صنعتی