استخراج نمک چگونه است: در این مقاله سعی کردیم در مورد نمک و اینکه استخراج نمک چگونه است نکاتی را بیان کنیم. همچنین در مورد انواع نمکهای صنعتی صحبت کردیم و کاربرد هر یک از آنها را توضیح دادیم. در ادامه در مورد مرسومترین روشهای استخراج و سهم نمک خوراکی از استخراج به توضیحاتی پرداختیم. اگر قصد خرید انواع نمک را دارید میتوانید از گروه کارخانه جات گل نمک اقدام به این کار کنید.
کارخانه نمک صنعتی گل نمک طی سالهای متمادی مشغول به فعالیت در این حوزه است. امیدواریم که این مقاله توانسته باشد توضیحاتی کامل و مناسبی را در مورد انواع نمکهای صنعتی و روشهای استخراج آنها در اختیارتان گذاشته باشد و از آن لذت برده باشید.
فهرست مطالب
نمک شکری چیست
استخراج نمک چگونه است: نمک شکری یکی از پرطرفدارترین نمکهای صنعتی است. این نمک بعد از نمک شیلاتی رتبه دوم بزرگترین دانهها را دارد. به این دلیل به این نمک صنعتی شکر گفته میشود که دانههای آن از نظر درشتی مشابه شکر است. اگر بخواهیم نمک شکری را بهتر و درستتر توصیف کنیم.
میتوانیم بگوییم که این نمک دانههایی مابین نمک صدفی و نمک شیلاتی دارد. البته نمک شکری با نامهای دیگری مانند نمک حفاری، نمک درشت نانوایی، نمک آنتی کیک، نمک نفت و نمک ۱۱۰ نیز شناخته میشود. از این نمک در صنایع پتروشیمی، صنایع شیمیایی، خوراک دام و نفت و حفاری استفاده میشود. سایز دانههای نمک شکری از ۱.۲ تا ۲.۵ میلیمتر میباشد.
نمک پودری چیست
استخراج نمک چگونه است: نمک پودری همانطور که از نماش پیداست ظاهری شبیه آرد دارد و دانه بندی در آن وجود ندارد. از این نمک در صنایعی که دانه بندی وجود ندارد، استفاده میشود. از این نمک باید دری خشک نگهداری شود. قرار دادن نمک پودری در جای مرطوب خودداری کنید زیرا این کار موجب از بین رفتن خاصیت نمک پودری شده و نمک سفت میشود.
نمک پودری در میان انواع نمکهای صنعتی کمترین میزان دانه بندی را دارد. این نمک کاربردهای مختلفی دارد. به عنوان مثال از این نمک در کارخانههای تولید آجیل، صنایع اسید سازی، تولید کاغذ، صنایع مربوط به چرم سازی، دام و نهادهای مرغ و طیور و … استفاده میشود.
این نمک از کیفیت خوبی برخوردار است. از آنجایی که این نمک به صورت نرم و پودری است، رطوبت را سریع به خود جذب میکند و حالت کلوخهای به خود میگیرد. بنابراین نگهداری این نمک دشواری بسیاری دارد. این نمکها باید در کیسهای جداگانه قرار بگیرند و در محلی خشک نگهداری شوند.
سنگ نمکی که از آن نمک پودری بدست آمده نیز تاثیر بسیار زیادی ر کیفیت آن دارد. سنگ نمکی که ناخالصی آن کمترین حد خود باشد، کیفیت بالاتری دارد. اگر میخواهید نمک پودری کیفیت بالایی داشته باشد، باید از سایر تولیدات کارخانه جدا باشد.
بیشتر بخوانید: نحوه عملکرد نمک ضد یخ
نمک صدفی چیست
نمک صدفی از دیگر انواع نمک صنعتی است. این نمک کیفیت بسیار بالایی دارد و جزو بهترین نمکهای صنعتی و نمک صادراتی محسوب میشود. نام دیگر این نمک، نمک مش ۱۲۰ است. نمک صدفی از معادن نمک موجود در گرمسار استخراج میشود. سنگ نمکهای استخراج شده را به کارخانه میآورند و آنها را به وسیله دستگاههای سنگ شکن به قطعات کوچکتر تقسیم میکنند.
در نهایت قطعات ریز سنگ نمک مش بندی و دانه بندی میشود. در فصل زمستان که باران و برف زیادی میبارد، سنگ نمکها در اثر افزایش رطوبت هوا دچار نم و رطوبت بالا میشوند. افزایش رطوبت در این نمکها موجب کلوخهای شدن آنها میشود. با دستگاه خشک کن موجود در کارخانه نمک صنعتی میتوان این نمکها را خشک کرد. از این نمکها اگر مرغوب تولید شوند، به عنوان نمک صادراتی نیز استفاده میکنند.
نحوه استخراج نمک
استخراج نمک چگونه است: پیش از این در مورد انواع نمکهای صنعتی مطالبی را بیان کردیم. حال میخواهیم به این موضوع بپردازیم که استخراج نمک چگونه است؟ شاید برایتان عجیب باشد که استخراج نمک اولین بار ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد در چین اتفاق افتاد. دریاها منابع نامتناهی نمک هستند و بیشتر نمکها از آب دریاها استخراج میشوند. برای استخراج نمکها روشهای مختلفی وجود دارد که به آنها خواهیم پرداخت.
استخراج نمک به وسیله تبخیر خورشید
یکی از سادهترین روشها در استخراج نمک، روش تبخیر خورشیدی است. این روش جز سادهترین و سنتیترین روشها در استخراج نمک میباشد. در این روش استخراج نمک به وسیله عوامل طبیعی یعنی باد و خورشید روی میدهد. این اتفاق در آب و هوای ویژه، یعنی دمای بالا و بارش کم و سالی یک بار روی میدهد.
استخراج محلول
استخراج نمک چگونه است: در این روش بر روی منابع نمک آب ریخته میشود تا نمک به این صورت در آن حل شود. در استخراج محلول، نمک محلول بیرون میآید و نمک برای عمل تبخیر به کارخانههای نمک برده میشود. بیشتر نمک مصرفی و نمک خوراکی ما به این روش بدست میآید. بنابراین در پاسخ به سوال استخراج نمک چگونه است؟ میتواین بگوییم این روش یکی از مرسومترین روشهاست.
استخراج نمک به روش عمیق محوری
مانند سایر مواد معدنی که از معدن استخراج میشوند، نمک نیز اینگونه است. معدنهای نمک در اعماق دریا قرار دارند و میتوان از لایههای قدیمی آنها را استخراج کرد. البته نمک مصرفی به عنوان خوراکی بسیار محدود است و تنها شامل ۶ درصد از کل نمکهای استخراج شده میشود. باقی نمکهای استخراج شده صرف تصفیه آب، برف روبی، کشاورزی، کارخانهها و مراکز صنعتی میشود. پلاستیک، خمیر کاغذ و PVC نیز از نمک بدست میآید.
به مطالعه ادامه دهید: تفاوت نمک صدفی با نمک پودری