نمک آبی که آن را با نام blue salt Persia در جهان می شناسند، در واقع همان نمک خوراکی یا نمک طعام است. نمک آبی دارای مواد معدنی مختلفی از جمله سیلویوت ، آهن ، کلسیم و پتاسیم بوده و در شرایط آب و هوایی خاص در زیر فشار و رطوبت به این رنگ در امده است. نمک آبی که یک نوع کمیاب از نمک معدنی است، دارای مزایای زیادی برای بدن انسن است.
علاوه بر داشتن مواد معدنی و خواص بالا، یکی دیگر از جذابیت های نمک آبی، رنگ منحصر بفرد و خیره کننده آن می باشد. طرز تهیه نمک آبی برخلاف سایر نمک هایی است که از حوضچه ها و دریاها استخراج می گردد. در ادامه با ما همراه باشید تا به طور مفصل در مورد نمک آبی توضیحاتی را ارائه دهیم.
فهرست مطالب
معرفی کلی نمک آبی
نمک آبی ماده ای است با ارزش و با املاح معدنی فراوان که باید آن را از معادن استخراج کرد. نمک آبی گونه ای از نمک های نادر در جهان اطراف ما میباشد. این نوع نمک فقط در برخی از شهرهای جهان که دارای معادن طبیعی هستند، یافت می شود. ایران دارای معادنی است که میتوان نمک آبی را از آن استخراج کرد. یکی از معادن نمک آبی در ایران واقع در استان سمنان و شهر گرمسار می باشد. مجموعه گل نمک مفتخر است که باکیفیت ترین نمک آبی و نمونه اصل نمک آبی سمنان را برای شما تهیه کند.
رنگ فوق العاده و منحصر بفردی که نمک آبی دارد، حاصل شکست نور بلور های نمک صنعتی است که به آن یک رنگ عرفانی بخشیده است. فشار شدیدی که روی بلورهای نمک شکل میگیرد موجب شده تا شکست نور پدید آید. طرز تهیه نمک آبی خالص ترین و تمیزترین نوع نمک است که در اقیانوسها پدید آمده است. نمک آبی ۲۰۰ میلیون سال قبل در زیر اقیانوس ها خشک شده و فاقد هرگونه آلودگی میباشد. منبع اصلی طرز تهیه نمک آبی در دل سنگهای بزرگ نمکی است که در معادن نمک سمنان کشف و استخراج میشود.
نحوه استخراج نمک آبی
همانطور که در بالا هم به آن اشاره کردیم، این محصول در ایران ازمعادن سمنان استخراج شده و روش حفاری آن مطابق با حفاری طلا میباشد. مشابه بودن حفاری این نمک با طلا به این دلیل است که رگه و درزهای این نمک مانند طلا با ارزش بوده و به همین علت به آن طلای آبی هم گفته میشود. استخراج نمک آبی کار سخت و دشواری است و در معادن برای رسیدن به این بلورهای آبی گرانبها باید مقادیر زیادی سنگ نمک را از دل معادن استخراج کرد.
دلیل رنگ آبی در این نمک
رنگ جذابی که طرز تهیه نمک آبی دارد به دلیل وجود ماده معدنی کلرید پتاسیم است که به صورت طبیعی داخل بلورهای نمک قرار داده شده است. توجه داشته باشید که این نوع نمک فاقد هرگونه افزودنی مصنوعی بوده و کاملا طبیعی میباشد. لازم به ذکر است.
که این محصول آبی مطلق نبوده و بعد از ساییده شدن به رنگ سفید در میآید. بعد از سابیده شدن هم تعداد کمی از دانهها هستند که به رنگ آبی باقی میمانند اما مابقی سفید خواهند شد. از آنجایی که رنگ آبی به دلیل انعکاس نور در کریستال نمک است، پس از ریزشدن این شکست نور از بین میرود. اما به هیچ وجه خواص فوق العاده این محصول با سابیدن از بین نخواهد رفت و یا حتی کاسته هم نخواهد شد.
مطلب پیشنهادی: سنگ نمک خوراکی
طرز تهیه نمک آبی چگونه است
نمک آبی میلیون ها سال پیش از حرکت صفحات قاره به وجود آمده است. این حرکت موجب شده تا رسوبات نمک تحت فشار زیادی قرار گیرند و ساختار بلوری نمک تغییر کند. نتیجه نهایی هم بهوجود آمدن یک ماده معدنی به اسم کلرید پتاسیم است که در شبکه بلوری خاصی قرار گرفته است. فشار زیاد باعث می شود که شبکه بلوری جابجا شده و نور روی بلور های نمک شکسته شوند. شکست نور علاوه بر جلوه زیبایی که به نمک می دهد؛ در طعم، مزه و عطر بی نظیر آن نیز تاثیرگذار خواهد بود.
عطر و طعم نمک آبی چگونه است
مزه ی نمک تیز بوده و رایحه نرمی دارد که موجب شده طعم آن دلپذیر تر باشد. بلورهای نمک ظرافت بیشتری نسبت به تمامی نمکها دارند. از این نمک میتوان برای تهیه انواع غذاها استفاده کرد. شما میتوانید به جای نمک معمولی از این نوع نمک برای مزهدار کردن غذاهایی مانند ماهی، مرغ، گوشت، سبزیجات و حتی نوشیدنی استفاده کنید.
مطلب پیشنهادی: شناخت انواع نمک و ویژگی های هرکدام
تشخیص نمک آبی تقلبی از اصل
برای روش تشخیص نمک آبی اصل از تقلبی و طرز تهیه نمک آبی کاملا یک فرآیند طبیعی داشته و دخالتی در آن انجام نمی شود. اما بازهم سودجویان از مواد دیگری به جای نمکآبی استفاده میکنند.
نکته ای که برای تهیه نمک آبی باید به آن توجه داشته باشید این است که، این نمک کاملا یکدست و آبی نبوده و از کریستالهای سفید با رگههای آبی تشکیل شده است. توجه داشته باشید که دانه های آبی کمتری باید وجود داشته باشند.یعنی هر چقدر ساب بیشتر باشد رنگ آبی کمتری دیده می شود یا رنگ آبی لایت تر و کم رنگ تر خواهد بود.
تقویت قلب ویژگی منحصر بفرد این محصول
پتاسیم موجود در نمک موجب شده تا این ماده، یک ماده اثر بخش برای قلب باشد. تا جاییکه برای سلامت قلب استفاده از آن ضروری به نظر آید.
خواص فوق العاده نمک آبی ایرانی
طرز تهیه نمک آبی جزو بهترین های موادغذایی است و طعم و مزه بینظیری دارد. بلورهای سفید این نمک دارای رگههای آبی رنگ بوده که پتاسیم بالایی هم دارند. وجود درصد قابل توجهی پتاسیم موجب شده تا این نمک عطر و طعم فوق العاده ای داشته باشد. پیشنهاد میگردد برای این که از مزه فوق العاده این نمک بهره مند شوید، این نمک را به صورت جداگانه مصرف کنید. استفاده از کاربرد نمک در صنعت به دلیل ظاهر زیبا و رنگ چشمنوازی که دارد، برای دیزاین در کنار ظرف غذا گزینه مناسبی خواهد بود.
نحوه نگهداری نمک آبی
بهترین روش نگهداری از نمک آبی، نگهداری آنها در شیشه های باکیفیت است که بتوان در آنها را کاملا بست و مطمئن شد که هیچگونه هوایی به داخل آنها نفوذ پیدا نمی کند. همچنین شیشه ها را در محیط خشک و تاریک قرار دهید تا خواص فوقالعاده بالای این محصول حفظ شود. هرگونه رطوبت موجب میشود که نمک به سرعت کلوخه شود. پس از نگهداری نمک در اطراف و نزدیکی اجاق گاز خودداری کنید.
به مطالعه ادامه دهید: کاربرد نمک صدفی در صنایع