خواص نمک صورتی

گل نمک 14 آذر 1401 مقالات , 154

خواص نمک صورتی : نمک‌ها به عنوان ماده معدنی شناخته شده است که از کلرید سدیم تشکیل شده است. نمک طعام و نمک صنعتی از منبع‌های زیر زمینی استخراج می‌شوند. لازم به ذکر است نمک خوراکی یکی از مهم‌ترین چاشنی‌هایی است که به غذاها اضافه می‌شود و برای طعم دار کردن و ضد عفونی کردن مواد غذایی از آن استفاده می‌شود.

می‌دانیم که مصرف بیش از حد نمک معمولی باعث ایجاد مشکلات زیادی شده است، در نتیجه از نمک صورتی هیمالیا به جای نمک معمولی استفاده می‌کنند. نمک صورتی هیمالیا را می‌توان به این صورت معرفی کرد که از منطقه پنجاب پاکستان و نزدیکی به کوه‌های هیمالیا استخراج می‌شود.

امروزه در بسیاری از مناطق در سراسر دنیا این نمک به عنوان خالص‌ترین نمک شناخته شده است. با توجه به آمارهای گروه کارخانه جات گل نمک این نمک به رنگ صورتی بوده و مملو از مواد معدنی می‌باشد.

نمک صورتی هیمالیا چیست؟

همان طور که در بالاتر به این موضوع دریافته‌اید، نمک صورتی هیمالیا یک نمک خوراکی به شمار می‌رود و نوعی سنگ نمک می‌باشد. در این نمک شما می‌توانید ۹۸ درصد سدیم کلرید مشاهده کنید و مزیت‌هایی که بر روی سلامت جسمانی شما می‌گذارد شگفت زده شوید.

اصلاً نمک چرا برای بدن مفید است؟

همان طور که می‌دانید نمک دارای سدیم می‌باشد، این ماده برای برخی از بخش‌های بدن ضروری است که عبارت‌اند از:

  • آرام کردن تنش‌های عضلانی
  • حفظ تعادل مایعات در بدن
  • مانع از کمبود آب
  • ارسال تکانه‌های سیستم عصبی
  • تعادل کردن فشار خون و مانع افت آن

علاوه بر مزیت‌هایی که در بالاتر به آن اشاره کردیم، نمک طعام هیمالیا از بروز عفونت‌ها در بدن جلوگیری خواهد کرد. لازم به ذکر است با توجه به آمارهایی که به دست گروه کارخانه جات گل نمک رسیده است امروزه محققان آزمایش‌های مختلفی بر روی حیوانات انجام داده‌اند و به این نتیجه رسیده‌اند که مصرف نمک هیمالیا بر روی افسردگی مفید خواهد بود.

نمک چرا برای بدن مفید است

خواص و فواید جالب توجه نمک صورتی هیمالیا

علاوه بر سدیم کلریدی که در بالاتر گفته شد، نمک صورتی هیمالیا دارای مقادیر بسیار زیادی از مواد معدنی می‌باشد که برای بدن امری ضروری هستند به عنوان مثال منیزیم، پتاسیم و کلسیم. وجود همین مواد معدنی است که باعث شده است این نمک با دیگر نمک‌های معمولی تفاوت داشته باشد. علاوه بر این موضوع رنگ صورتی روشن این نمک با توجه به این مواد معدنی به وجود آمده است. برخی از اصلی‌ترین خاصیت‌های این نمک به شرح زیرند:

  • نمک صورتی هیمالیا برای تسکین دردها

حمام آب گرم به همراه این نمک معجزه‌آسا باعث شل شدن عضلات گرفته افراد خواهد شد. منیزیم و برخی از مواد معدنی این سنگ توسط پوست بدن جذب خواهند شد تا باعث آرام کردن ماهیچه آسیب دیده شوند. علاوه بر این موضوع این نمک طعام دارای خاصیت‌های صنعتی نیز می‌باشد. نمک صنعتی هیمالیا امروزه به عنوان نمک حمام نیز شناخته می‌شود که باعث تقویت پوست، استخوان‌ها و بافت‌های پیوندی خواهد شد.

  • نمک صورتی هیمالیا برای تصفیه هوا

علاوه بر آن که نمک صورتی هیمالیا باعث سدم زدایی بدن می‌شود، بلکه این نمک فوق‌العاده می‌تواند پاک سازی هوا را نیز انجام دهد. وسایل دکوری و تزئینی که با استفاده از سنگ نمک این نمک ساخته می‌شوند به عنوان یک تصفیه کننده طبیعی هوا عمل خواهند کرد.

  • نمک صورتی هیمالیا برای تخلیهٔ سینوس

بدون شک تمامی افراد می‌دانند که آب نمک باعث پاک کردن سینوس‌ها می‌شود. شما می‌توانید با استفاده از خواص نمک صورتی هیمالیا این محصول را تهیه کنید و در ظروف خود به عنوان یک پاک کننده سالم مورد استفاده قرار دهید. این نمک باعث می‌شود که تمامی آلودگی‌ها و باکتری‌ های ایجاد شده از بین بروند، این آلودگی‌ها ممکن است.

بیشتر بخوانید: نمک اپسوم چیست

در حفره‌های بینی شما وجود داشته باشند و باعث ایجاد تنفس هوای آلوده برای شما شوند. در صورتی که شما با ایده فرو بردن آب نمک به سوراخ بینی مشکل داشته باشید، می‌توانید از استنشاق نمک برای این امر استفاده کنید.

  • نمک صورتی هیمالیا برای سم زدایی

هنگامی که شما از نمک صنعتی هیمالیا برای حمام کردن استفاده کنید، بدانید که اثر آن تنها تأمین کردن مواد مغذی بدن نخواهد بود! این نمک به عنوان یک سم زدایی قوی عمل خواهد کرد. هنگامی که با آب حل شود تبدیل به یک محلول یونی می‌شود که به دفع مواد سمی از پوست کمک خواهد کرد.

  • نمک صورتی هیمالیا برای تنظیم آب

شما می‌توانید خواص نمک صورتی هیمالیا را از گروه کارخانه جات گل نمک خریداری کنید. این نمک الکترولیت‌هایی که بدن نیاز دارد را فراهم خواهد کرد.

  • نمک صورتی هیمالیا برای کاهش فشار خون

با توجه به وجود ۹۸% سدیم در این نمک، بدون شک این نمک باعث کاهش فشار خون نیز خواهد شد. تا به امروز تمامی افراد به شما گفته‌اند که استفاده کردن بیش از حد از نمک خوراکی باعث افت فشار خون می‌شود، اما بهتر است بر این موضوع کمی تجدید  نظر کنید.

  • تنظیم PH و کاهش ریفلاکس اسیدی

افراد زیادی وجود دارند که حالت غیر متعادل ph دارند، این امر باعث ایجاد مشکلات زیادی برای سلامت افراد می‌شود به عنوان مثال از دست دادن تراکم استخوان‌ها، نقض ایمنی بدن، ایجاد سنگ کلیه، اضافه وزن و… شما به راحتی می‌توانید با دادن آزمایش‌های ساده در خصوص ph خون اطلاع داشته باشید.

در حالت طبیعی ادرار افراد باید دارای ph 5.6 باشد، این عدد در صبح کم خواهد بود و در بعد از ظهر باید کمی بالاتر باشد. ph بزاق دهان نیز باید ۵.۶ الی ۵.۷ باشد. افرادی که با این مشکل سروکار دارند به راحتی می‌توانند با استفاده کردن از نمک خوراکی هیمالیا به صورت روزانه این مشکل را برطرف کنند.

نمک صورتی هیمالیا برای کاهش فشار خون

  • نمک صورتی هیمالیا برای بهبود گوارش

از دیگر خواص نمک صورتی هیمالیا می‌توان به جذب مواد غذایی بیشتر توسط دستگاه گوارش اشاره کرد. در صورتی که شما مشکلات گوارشی دارید می‌توانید نمک هیمالیا را به عنوان نمک خوراکی به صورت روزانه مصرف کنید. به این نکته توجه داشته باشید که گوارش سالم شما را کمتر گرسنه خواهد کرد.

  • خواص نمک صورتی هیمالیا برای مستحکم کردن بدن

همان طور که در بالاتر به این موضوع اشاره شد این نمک دارای مواد معدنی بسیاری بوده است، در نتیجه می‌توان به عنوان تثبیت کننده استخوان‌ها و بافت‌های پیوندی آن را در نظر گرفت. علاوه بر این موضوع این نمک می‌تواند به گردش خون بهتر و بازسازی ماهیچه‌های افراد نیز کمک کند. در صورتی که شما مشکلات سرد مانند شکستن استخوان‌ها، آرتروز، خستگی روحی و… دارید می‌توانید به صورت منظم از این نمک استفاده کنید.

  • نمک صورتی هیمالیا برای تهیه اسپری صورت

از دیگر خاصیت‌هایی که نمک هیمالیا دارد می‌توان به عنوان اسپری از آن استفاده کرد. با توجه به تحقیق‌هایی که گروه کارخانه جات گل نمک کرده است شما می‌توانید این نمک صدفی را به همراه یک قاشق سوپ خوری از پوسته منیزیم و یک لیوان آب مقطر ترکیب کنید. بعد از آن ۳ الی ۵ قطره از روغن‌هایی اعم از نعناع، اسطوخودوس، اکالیپتوس و.. به آن اضافه کنید. ترکیب به دست آمده را بر روی پوست بدن و یا صورت خود اسپری کنید و به قدری ماساژ دهید که در پوست بخوابد.

  • نمک صورتی هیمالیا برای کمک به روده‌ها جهت جذب مواد مغذی

بدون شک می‌دانیم که انسان‌ها بیشتر مواد مغذی مورد نیاز خود را توسط غذا به دست خواهد آورد. استفاده از نمک هیمالیا صورتی باعث می‌شود که ظرفیت روده شما ارتقا داشته باشد، در نتیجه این امر عملکرد بهتری در جذب مواد مغذی خواهید داشت.

  • نمک هیمالیا برای کمک به عملکرد متابولیسم بدن

متابولیسم بدن با توجه به غذایی که افراد تغذیه می‌کند متغیر خواهد بود. یکی از خاصیت‌هایی که باعث محبوبیت این نمک در سراسر دنیا شده است تثبیت متابولیسم بدن می‌باشد.

بیشتر بخوانید: تاثیر نمک در درمان بیماری

  • خواص نمک صورتی هیمالیا برای تسکین گلو درد

بدون شک در این قسمت حق با تمامی مادرانی است که به فرزندان خود گفته‌اند که با غرغره کردن آب نمک گلو درد خود را تسکین خواهی داد! آب نمک یکی از درمان‌های فوری برای تمام موارد به شمار می‌رود، بلکه باعث کشته شدن باکتری‌ها نیز می‌شود و خلط را نرم و درد بدن را نیز تسکین می‌دهد. برای تهیه این محصول باید نصف قاشق چای خوری نمک خوراکی هیمالیا را به همراه یک فنجان آب گرم مخلوط کنید و آن را برای چند ثانیه غرغره کنید.

  • درمان سینوزیت با نمک هیمالیا

همان طور که تا به اینجا متوجه شده‌اید این نمک فوق‌العاده دارای خاصیت‌های بسیاری می‌باشد. از دیگر خاصیت‌هایی که می‌توان برای خواص نمک صورتی هیمالیا بیان کرد ضد التهاب بودن و ضد میکروبی بودن آن می‌شود، این خاصیت باعث پاک سازی سینوس‌ها خواهد شد و برای درمان گرفتگی بینی بهترین راه حل می‌باشد. برای تهیه محلول این امر باید یک قاشق نمک شکری صنعتی هیمالیا را با یک لیتر آب حل کنید و به عنوان اسپری از آن استفاده کنید. این امر به سینوزیت‌های شما کمک خواهد کرشد.

  • حفظ شادابی پوست صورت

استفاده از خواص نمک صورتی هیمالیا برای نگه داشتن شادابی پوست صورت و از بین بردن آلودگی بر روی پوست نقش بسزایی خواهد داشت. برای تهیه این محصول باید به این صورت عمل کنید که یک قاشق چای خوری نمک هیمالیا را با یک فنجان آب مقطر و نصف قاشق چای خوری مایع منیزیم ترکیب کنید و در طول روز چندین بار آن را بر روی بدن و یا صورت خود اسپری کنید. بعد از اسپری کردن برای آن که به روند جذب کمک کرده باشید باید چند دقیقه‌ای پوست خود را ماساژ دهید.

بیشتر بخوانید: نمک خیز ترین کشور‌ های جهان کدام‌ اند

سدیم زیاد در نمک صورتی هیمالیا

سدیم زیاد در خواص نمک صورتی هیمالیا

یکی از اصلی‌ترین معایبی که خاصیت این نمک نیز به شمار می‌رود سدیم زیاد در آن می‌باشد. افرادی که فشار خون بالایی دارند باید مصرف سدیم خود را روزانه به ۱.۵۰۰ میلی گرم محدود کنند. نمک خوراکی دارای ۴۰% سدیم می‌باشد. مقدار سدیم موجود در هر نمک به شرح زیر است:

  • یک‌ چهارم قاشق چای‌ خوری: ۵۷۵ میلی ‌گرم
  • یک ‌دوم قاشق چای ‌خوری نمک: ۱۱۵۰ میلی ‌گرم
  • سه ‌چهارم قاشق چای‌ خوری نمک: ۱۷۲۵ میلی ‌گرم
  • یک قاشق چای‌ خوری: ۲۳۰۰ میلی‌ گرم 

شما با مصرف بیش از حد این ماده معدنی موارد زیر به سراغ سلامتتان خواهد آمد:

  • فشار خون بالا
  • ناراحتی قلبی
  • سکته‌ مغزی
  • آسیب کبد
  • پوکی استخوان
  • ناراحتی کلیه

به مطالعه ادامه دهید: پایین آوردن تب کودک با نمک

تماس