خواص نمک دریا

گل نمک 5 شهریور 1401 مقالات , 124

نمک دریا از گذشته توسط بسیاری از نیاکان مختلف به عنوان ماده غذایی گران بهایی مورد استفاده قرار می‌گرفته. امروزه در رژیم‌های غذایی از نمک دریا به عنوان ایجاد تعادل و تأمین مواد مغذی بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد اما تمامی خواص نمک دریا به همین نیست در ادامه شما را با خواص نمک دریا آشنا خواهیم کرد.

نمک دریا با تأمین آب و پتاسیم کافی بدن برای جلوگیری از بیماری‌های مختلفی اعم از قلبی و بهبود سلامت قلب و عروق به شما کمک شایانی می‌کند. به این نکته توجه داشته باشید که نمک‌های دریایی سفید نیستند.

به زبان ساده‌تر نمک تصفیه شده و خالی از مواد معدنی می‌باشد. لازم به ذکر است در صورتی که شما از نمک دریایی بیش از اندازه استفاده کنید باعث ایجاد فشار خون خواهد شد و این امر تعامل و بیماری‌های مختلف را در بدن ایجاد خواهد کرد.

گروه کارخانه جات گل نمک

مواد معدنی کمیاب نمک دریا

برخی از مواد معدنی که شما در نمک دریایی می‌توانید مشاهده کنید عبارت‌اند از:

  • منیزیم
  • کلسیم
  • روی
  • آهن
  • پتاسیم

خواص نمک دریا چیست

برخی از اصلی‌ترین خواص نمک دریایی می‌توان به موارد ذیل اشاره کنیم:

هیدراته کردن بدن

نمک دریا برای حفظ رطوبت بدن بسیار مفید واقع شده است. مقدار مواد مغذی که در نمک صنعتی دریایی وجود دارد باعث می‌شود که شما در مدت طولانی تشنگی را حس نکنید.

کاهش اقتباس مایعات

برخی از افکار به این باور هستند که غذای شور باعث ایجاد نفخ و یا اقتباس آب بدن می‌شود که البته این تفکر درست است و این معایب از طرف نمک‌های عادی برای شما ایجاد خواهد شد. اما این در حالی است که نمک دریا نسبت متعادلی از مواد معدنی، پتاسیم و سدیم آزاد را دارا می‌باشد و این به آب بدن کمک می‌کند. شما با خوردن و یا اضافه کردن نمک دریا باعث می‌شوید که نفخ و اقتباس آب بدن بسیار مؤثر است.

منبع عالی مواد معدنی

نمک دریا دارای بیش از ۸۴ ماده معدنی کمیاب در خود می‌باشد که این مواد برای تغذیه و تقویت بدن مفید واقع شده‌اند. شما با مصرف نمک دریا تمامی این منبع‌ها را جذب خواهید کرد.

متعادل کردن الکترولیت‌ها

همان طور که ذکر شد نمک دریا دارای مواد معدنی زیادی در خود می‌باشد که علاوه بر مواد معدنی نمک دریا منبع بزرگی از الکترولیت‌ها است که می‌توان به منیزیم، کلسیم، پتاسیم و سدیم اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: معرفی دستگاه های تولید نمک صنعتی

الکترولیت‌ها دارای نقش بسیار مهمی در سیستم عصبی دارد که نمک دریا را می‌توانید برای سلامتی ماهیچه‌ها، مغز و قلب مورد استفاده قرار دهید. لازم به ذکر است شما می‌توانید به جای استفاده از نوشیدنی‌های الکترولیتی‌های پر شکر از نمک دریا استفاده کنید.

خواص نمک دریا چیست

جلوگیری از گرفتگی عضلات

از دیگر خواص نمک دریا می‌توان به تسکین درد عضلانی، گرفتگی عضلات و حتی سندرم پای بی قرار نیز اشاره کرد. منیزیمی که در داخل نمک دریا یافت می‌شود نقش بسیار مهمی در شل شدن و رفع گرفتگی عضلات کل بدن انسان دارد. همین امر باعث شده است که حمام نمک دریا باعث رفع خستگی عضلات شود. این خواص برای افرادی که ورزش‌های سنگین انجام می‌دهند می‌توانند با اضافه کردن کمی نمک دریا به نوشیدنی خود مواد معدنی مورد نیاز بدن خود را در طول ورزش حفظ کنند.

سلامت پوست

از دیگر خواصی که می‌توان برای نمک دریا بیان کرد خواص ضدالتهابی است. این خواص برای لامت پوست مفید می‌باشد. امروزه بسیاری از محصولات پوستی از نمک دریایی برای مواد تشکیل دهنده خود استفاده می‌کنند. علاوه بر این موضوع نمک دریا قدرت این را دارد که سم زدایی و لایه برداری از پوست را انجام دهد و گردش خون و مواد مغذی پوست را برای شما فراهم می‌کند. به ویژه برای پستوریازیس، آکنه، اگزما و ضد پیری مفید می‌باشد.

بهبود هضم

آمیلاز بزاقی آنزیمی می‌باشد که به تجزیه کربوهیدرات در بزار دهان کمک شایانی می‌کند شما با خوردن نمک دریا این آمیلاز را فعال می‌کند. در نتیجه هضم مفید، مشکلات گوارشی مانند گاز، دل درد، نفخ و سو هاضمه مناسب می‌باشد.

بیشتر بخوانید: تشخیص نمک تقلبی

بیماری‌های روماتیسمی

حمام نمک دریا برای درمان بیماری‌های روماتیسمی مفید است که می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • روماتیسم مفصلی
  • آرتریت پسوریازیس
  • اسپوندیلیت آنکیلوزان
  • آرتروز زانو

انواع نمک‌ها برای خرید

شما می‌توانید نمک‌های مختلفی را خریداری و از آن‌ها استفاده کنید. برخی از نمک‌هایی که شما می‌توانید خریداری کنید و آن‌ها را خریداری کنید عبارت‌اند از:

نمک صدفی

نمک‌های صدفی با توجه به ساختاری که دارند نرم می‌باشند و مانند مرواریدی هستند به همین دلیل به نام نمک صدفی شناخته می‌شوند. نمک صدفی از لحاظ کیفیتی یکی از بهترین نمک‌ها به حساب می‌آید. سایز دانه‌های این نمک نیز همانند شبیه نمک تصفیه شده است.

انواع نمک ها برای خرید

این نمک یکی از کوچک‌ترین سایز دانه بندی را در نمک‌های پودری دارد. از دیگر مشخصات ظاهری که می‌توان برای این نمک‌ها بیان کرد ساختار بلوری و شفافی آن‌ها می‌باشد. نمک‌های صدفی از لحاظ خواص غذایی کاربرد زیادی ندارد به همین دلیل از این نمک‌ها نباید به عنوان نمک خوراکی استفاده کرد.

نمک شکری

یکی از پر طرف‌دارترین نمک‌های صنعتی می‌توان به نمک شکری اشاره کرد، نمک شیلاتی از درشت‌ترین نمک‌های صنعتی به حساب می‌آیند. علت اصلی نام گذاری این نمک شباهت آن به دانه بندی شکر می‌باشد.

این نوع از نمک‌ها از لحاظ دانه بندی بین نمک صدفی و نمک شیلاتی قرار گرفته است. برخی از اصلی‌ترین کاربردهای نمک شکری می‌توان به صنایع پتروشیمی، نفت و حفاری، نمک سود کردن گوشت، خوراک دام، صنایع شیمیایی و… اشاره کرد.

نمک پودری

نمک‌های پودری از لحاظ دانه بندی همانند آرد می‌باشد و به معنای ساده‌تر فاقد هر گونه دانه بندی هستند. نمک پودری بیشتر در صنایعی استفاده می‌شود که دانه‌های نمک در تولید آن مشکل ایجاد می‌کنند. به این نکته توجه داشته باشید که نمک پودری باید در شرایط آب و هوایی نسبتاً خشکی تولید و نگهداری شود.

این امر به دلیل آن است که رطوبت باعث از بین رفتن شکل ظاهری و کلوخه‌ای شدن آن خواهد شد. برخی از اصلی‌ترین کاربردهای نمک پودری می‌توان به صنایع اسید سازی و کلر سازی، بعضی از کارخانجات ضد یخ سازی، دان و نهادهای مرغ و طیور، کارخانجات تولید آجیل، کارخانجات تولید مواد اولیه ترکیبی، کارخانجات تولید کاغذ و صنایع چرم سازی اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: نمک طبی خوراکی چیست

نمک پودری

نمک جاده

رایج‌ترین ماده‌ای که برای یخ زدایی جاده‌ها و بزرگراه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد کلرید سدیم و یا همان نمک جاده می‌باشد. این نمک‌ها به دلیل دارا بودن گرانول‌های بزرگی که دارند در جاده پخش می‌شوند و به سنگ نمک نیز معروف هستند.

نمک‌های جاده کی از اشکال معدنی طبیعی نمک خوراکی است که با ترکیب شیمیایی سدیم کلرید نمایش داده می‌شود. نمک جاده دارای ناخالصی‌هایی است که این در حالی است که نمک‌های خوراکی شکل خالص شده سنگ نمک هستند. به صورت کلی می‌توان گفت که نمک‌های جاده‌ای به رنگ قهوه‌ای هستند. خواص نمک دریا

به مطالعه ادامه دهید: دو کاربرد صنعتی برای نمک خوراکی

تماس