تشخیص نمک تقلبی

گل نمک 12 شهریور 1401 مقالات , 2,519

تشخیص نمک تقلبی: نمک‌ها یکی از محبوب‌ترین و ارزان‌ترین موادی هستند که امروزه شما می‌توانید آن‌ها را در بازار پیدا کنید، نمک‌ها دارای انواع مختلفی هستند که به صورت کلی به دو دسته نمک صنعتی و نمک خوراکی تقسیم بندی شده‌اند.

نمک خوراکی در حقیقت نمک تصفیه شده می‌باشد که معمولاً از ذخایر نمک زیرزمینی و یا آب دریا استخراج می‌شوند. سدیم کلرید یکی از اصلی‌ترین عنصرهای موجود در نمک خوراکی به حساب می‌آید. نمک صنعتی دارای ناخالصی کمتری نسبت به نمک خوراکی می‌باشد.

در کارخانه‌های تأمین کننده نمک در ایران برای آن که نمک خوراکی را تولید کنند و مواد معدنی در آن را از بین ببرند آن را پردازش می‌کنند و مواد افزودنی مختلفی به آن اضافه خواهند کرد تا از گلوله شدن نمک جلوگیری کنند.

GOLNAMAKCO

نمک اصل و تفاوت های آن با نمونه غیر اصل

همان طور که در بالاتر نیز به این موضوع اشاره کردیم، نمک‌ها دارای انواع مختلفی هستند که برخی در صنایع مختلف مانند نفت، داروسازی، ساخت پلاستیک و… استفاده می‌شود و از دیگری به عنوان نمک خوراکی در پخت و پز مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای سلامتی امری مفید می‌باشد.

اما بهتر است در هنگام خرید نمک چه به صورت خوراکی و چه به صورت صنعتی دقت بالایی داشته باشید. در اولین نگاه تشخیص نمک اصل از نمک تقلبی کاری بسیار دشوار می‌باشد اما برای این کار چندین راه حل وجود دارد که به شرح زیر هستند:

  • رنگ نمک

نمک اصل دارای رنگ شفاف و براق می‌باشد، در حقیقت می‌توان گفت که نمک خوراکی به دلیل دارا بودن خلوص بالا بی رنگ است و برخی از نمک‌های خوراکی دارای رنگ‌هایی در طیف صورتی، خاکستری و… هستند. برای تشخیص نمک اصل از تقلبی بهتر است به رنگ آن‌ها دقت داشته باشید، نمک‌هایی که دارای ناخالصی باشند رنگ اصلی آن‌ها کم‌رنگ‌تر دیده می‌شوند.

  • شکل و اندازه نمک

تفاوت سایز از دیگر معیارهایی است که شما با استفاده از آن و با داشتن اطلاعات لازمه می‌توانید نمک خوراکی و نمک صنعتی اصل را از نمک‌های تقلبی که دارای ناخالصی‌های مختلفی هستند تشخیص دهید.

  • تشخیص نمک تقلبی از طریق طعم نمک

نمک خوراکی طبیعی معمولاً کمی شورتر از نمک‌های تقلبی هستند، به این نکته توجه داشته باشید در هنگام خرید نمک خوراکی در صورتی که آن‌ها اصل باشند میزان سدیم آن‌ها کمی کمتر از نمک تقلبی می‌باشد و سایز مختلفی دارند. طعم نمک اصل شورتر از نمک تقلبی است.

نمک اصل و تفاوت های آن با نمونه غیر اصل

  • نحوه بررسی اصالت نمک

نمک‌های اصلی چه به صورت خوراکی و چه به صورت نمک صنعتی دارای مقدار بیشتری از مواد معدنی طبیعی و آب می‌باشند. اگر شما نمک اصل را بر روی زمین و یا مکانی مرطوب قرار دهید به راحتی باید آب شوند. هنگامی که به نمک اصل دست می‌زنید باید کمی احساس سفتی کریستال‌ها و چسبناکی بودن آن‌ها را حس کنید.

  • بوی نمک و خشک بودن آن

از دیگر راه‌هایی که شما می‌توانید نمک‌های اصل را از نمک‌های تقلبی تشخیص دهید بوی نمک می‌باشد، هنگامی که شما سنگ نمک اصل را بو کنید بویی شبیه به لیمو و بسیار قوی را حس خواهید کرد.

بیشتر بخوانید: نرم ترین نمک صنعتی کدام است

این در حالی است که اگر شما نمک تقلبی را بو کنید بوی خاصی را متوجه نخواهید شد. علاوه بر این موضوع سنگ نمک اصل دارای ظاهری کاملاً خشک است، سنگ‌های نمکی که به صورت تقلبی وجود دارند نرم هستند و با لمس کردن آن متوجه رطوبت آن خواهید شد.

  • تشخیص نمک تقلبی از خرد کردن سنگ نمک

امروزه افراد زیادی هستند که با یک نگاه به نمک تقلبی و نمک اصل نمی‌توانند به خوبی آن‌ها را از یکدیگر تشخیص دهند. برای تشخیص راحت‌تر نمک‌های تقلبی و اصلی بهتر است به سراغ خرد کردن نمک بروید. سنگ‌های نمک در حقیقت دارای رگه‌های آبی ریز در خود هستند و در کنار این رگه‌ها شفافیت زیادی نیز دارند.

اما سنگ‌های تقلبی دارای رنگ آبی در خود هستند با خرد کردن نمک می‌توانید بهتر این رگه‌های آبی را مشاهده کنید. در صورتی که بعد از خرد کردن نمک شاهد رنگ آبی در نمک شدید یعنی سنگ نمک شما تقلبی می‌باشد.

بیشتر بخوانید: نمک شکری در چه صنایعی کاربرد دارد

نمک صنعتی اصل

  • پروانه بهداشتی

آخرید راه حل برای تشخیص اصل و یا تقلبی بودن نمک‌ها مشاهده پروانه بهداشتی و آدرس تولید کننده نمک است، اما بهتر است به این نکته نیز توجه داشته باشید امروزه می‌توان به راحتی پروانه بهداشتی را جعل کرد و حتی می‌توان آدرس تولید کننده را اشتباه در بسته بندی درج کرد در نتیجه این آخرید راه برای تشخیص نمک صنعتی و نمک خوراکی اصل است که بهتر است با راه‌های قبلی متوجه این موضوع شوید.

چرا نمک تقلبی وجود دارد؟

امروزه در تمامی خانه‌ها و صنایع مختلف از نمک به عنوان یکی از اصلی‌ترین و ضروری‌ترین عناصر استفاده می‌شود. نمک‌های صنعتی و نمک‌های خوراکی دارای خاصیت‌های مختلفی هستند که مصرف نکردن آن می‌تواند باعث بروز ضرر در بدن و حتی تولیدات مختلف شود.

این در حالی است که در صورتی که از این ماده بیش از حد استفاده شود باعث بروز بیماری و خرابی در مواد می‌شود. تا به امروز افراد سودجو زیادی هستند که برای آن که هزینه فروش نمک بیشتری را دریافت کنند دسته به تولید نمک تقلبی زده‌اند.

که فاقد خاصیت‌های نمک اصلی می‌باشد. نمک‌های تقلبی دارای طعمی برابر با نمک تقلبی است اما هیچ یک از خاصیت‌های اصلی نمک را در خود نخواهد داشت و یا در درصد کمی خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: تشخیص جنسیت جنین با نمک

روش‌های تشخیص نمک تقلبی

برای آن که بتوان سنگ نمک اصل را از سنگ نمک تقلبی تشخیص داد راه بسیار دشوار و پیچیده‌ای نمی‌باشد. تنها کافی است که این ماده معدنی را با چشیدن مزه آن اصل بودن آن را تشخیص دهید. شوری بیش از حد این سنگ نمک‌ها نشانه اصل بودن محصول خواهد بود.

روش_های تشخیص اصل بودن سنگ نمک

به این نکته توجه کنید خاصیت شوری در سنگ نمک نمی‌تواند نشانه اصل و یا غیر اصل بودن در نظر گرفت. یکی از ساده‌ترین راه‌هایی که شما می‌توانید سنگ نمک اصل را از سنگ نمک تقلبی تشخیص دهید رنگ آن می‌باشد. مهم‌ترین ناخالصی‌هایی که در این نمک وجود دارد انواع اکسیدهای آهن است.

این عنصر باعث شده است که طیف رنگی مختلف از نارنجی کم رنگ، قرمز و قهوه‌ای پررنگ در سنگ نمک‌ها مشاهده شود. با مشاهده رنگ سنگ نمک می‌توانید از اصل بودن آن اطمینان حاصل کنید.

به مطالعه ادامه دهید: شهر های تامین کننده نمک در ایران

تماس